Ηπειρος:570 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα το Δεκέμβρη του 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψειςΜηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (570) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -346- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -18-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -33-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -29-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -27-
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για πλαστογραφίες: -8-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -7-
Για παραχάραξη & κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -33-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -21-
Για παράνομη βία: -1-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -7-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -2-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης -10-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -14-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση διαρρηκτών σε σπίτια
Εξιχνιάστηκαν: 
Τέσσερις υποθέσεις απάτης 
Εκατόν πενήντα πέντε υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι δύο υποθέσεις ναρκωτικών 
Δώδεκα υποθέσεις όπλων 
Επτά υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Επτά υποθέσεις πλαστογραφίας
Τρεις υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -556- κιλά και -749,55- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -103,18- γραμμάρια
Ηρωίνη:  -1,24- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -2-
Πολεμικά τυφέκια (kalashnikov): -3-
Κυνηγετικά όπλα: -4-
Αεροβόλα όπλα: -1-
Γεμιστήρες: -3-
Μαχαίρια: -5-
Φυσίγγια: -549-
Ράβδοι - σιδερογροθιές: -4-
Χρηματικό ποσό: -46.295,5- ευρώ, -11.000- λιρέτες Ιταλίας
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -220-
Λαθραίος καπνός: -463- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -3-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (04-12-2017), συνελήφθησαν σε χωριό του Δήμου Ιωαννιτών, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιός), 61 και 35 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8.740) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov».
Την (05-12-2017), συνελήφθησαν σε δύσβατη δασική περιοχή στο Βασιλικό Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εισάγει, μεταφέρει και αποκρύψει σε υπαίθριο χώρο «καβάτζα», περίπου -230- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια στους νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Κέρκυρας και συνελήφθησαν την (08-12-2017), δώδεκα ημεδαποί μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη επτά μελών. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο από τον Μάιο του 2017 και εμπλέκεται σε τουλάχιστον 132 διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια, με τη συνολική λεία να υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την 14-12-2017, σε δασική περιοχή στη Χρυσορράχη Ιωαννίνων, σε υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου (138) κιλών, πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», με γεμιστήρα με (20) φυσίγγια και (528) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62mm.
Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και συνελήφθησαν την 15-12-2017, πέντε ημεδαποί μέλη της ομάδας. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2017, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό την καλλιέργεια και αποξήρανση δενδυλλίων κάνναβης και τη μετέπειτα διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2017 έως 03-12-2017 στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, (δύο υπήκοοι Αλγερίας καθώς και ένας  υπήκοος Λιβύης).
Την (22-12-2017) συνελήφθη  στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν περίπου -101- κιλά κάνναβης και  ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας συνελήφθη επίσης στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Την (28-12-2017), συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (62.800) γραμμαρίων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο διωκτικά έγγραφα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παράβαση δικαστικής απέλασης.
Εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση τριών αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την 30-12-2017, τρεις υπήκοοι Αλβανίας. Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών κυρίως αλκοολούχων ποτών από τα καταστήματα ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμιζαν από τη συστηματική δράση τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα (ένας ημεδαπός, ένας υπήκοος Ισπανίας και ένας υπήκοος Τουρκίας), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για κλοπή, απειλή, αδικήματα κατά της δικαιοσύνης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 
Συνελήφθησαν συνολικά (9) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν       στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Αλβανίας, τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Ιράκ) μετέφεραν συνολικά (13) μη νόμιμους αλλοδαπούς (έξι υπηκόους Ιράκ, έξι υπηκόους Αλβανίας και έναν υπήκοο Ιράν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]