Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Στέφου στη Δερβιτσάνη του Αργυροκάστρου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Στέφου στη Δερβιτσάνη του Αργυροκάστρου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος παρέστη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην επετειακή εκδήλωση για τα 27 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» στη Δερβιτσάνη όπου και απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο χαιρετισμό του τόνισε τη διαχρονική παρουσία της «Ομόνοιας» και την προσφορά της στον Ελληνισμό, αλλά και την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, συνεννόησης και κοινής δράσης στα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες των μειονοτικών περιοχών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συζητήσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με την αλβανική κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα, που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ελλήνων της Αλβανίας, συζητήσεις που έχουν θετικά αποτελέσματα.
Για τις πρόσφατες εξελίξεις με την έναρξη της εκταφής των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στα εδάφη της Αλβανίας κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-4, εξέφρασε τη συγκίνησή του, αλλά και την ικανοποίησή του γιατί εισακούστηκε επιτέλους ένα πάγιο αίτημα και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των οστών των τελευταίων άταφων πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Ήταν ένα ζήτημα που τέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ν. Κοτζιά στις συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας -Αλβανίας και αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα στην επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.
Τέλος, ο Γιάννης Στέφος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από την οικοδόμηση ειλικρινών σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, κάτι που έχει καταστεί σαφές από την ελληνική Κυβέρνηση και επικαιροποιήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]