Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γιόρτασε για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια ως Αλβανός πολίτης-

Συγκινητικές στιγμές στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η μέρα της ονομαστικής εορτής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου , αφού ήταν η πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια όπου ηγείται της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας ,που γιόρτασε ως Αλβανός πολίτης(μετά την απόδοση της Αλβανικής ιθαγένειας από τον πρόεδρο Μέτα).
Η Δευτέρα, 22α Ιανουαρίου άρχισε με τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό της Αναστάσεως του Χριστού, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και συλλειτουργούντων των μελών των Ιεράς Συνόδου κι αρκετών κληρικών απ’ όλες τις περιοχές. Ο Καθεδρικός ναός ήταν κατάμεστος με πιστούς προερχόμενους απ’ όλες τις περιοχές, όπου ήταν εμφανή η πολυπληθής παρουσία της ορθόδοξης νεολαίας.
Και, καθώς είναι πια παράδοση, παράλληλα με τους εορτασμούς έλαβε χώρα και η χειροτονία σε Ιεροδιάκονο του Πασκάλ Μάναϊ, μετονομαζόμενος σε Αναστάσιος. Ο Μακαριώτατος, παράλληλα με τις ευχές του, μίλησε και για τη σημασία της προσέγγισης των νέων σε ρόλο κληρικών της Εκκλησίας κι ευχήθηκε στο νέο Ιεροδιάκονο και τους συγγενείς του.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δέχτηκε τις ευχές στην αίθουσα υποδοχής των επισήμων στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου, η οποία αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τις εκατοντάδες των πιστών και των κληρικών που συνωστίζονταν για να ευχηθούν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για τα ονομαστήρια του.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]