Ημερίδα με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες…διαθήκη για το μέλλον» Ιωάννινα , 26 Ιανουαρίου

Ιωάννινα , 26 Ιανουαρίου 2018
Αίθουσα Πολιτιστικού Χώρου Δημ. Χατζή


Ημερίδα με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες…διαθήκη για το μέλλον», συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κα. Θεοπίστη Πέρκα και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, την Παρασκευή 26/1/2018 και ώρα 09:00 πμ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Χώρου «Δημ. Χατζή» στα Ιωάννινα.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και συζήτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία και διαχείριση των Κοινωφελών Περιουσιών και των Σχολαζουσών Κληρονομιών καθώς και η προώθηση κοινά αποδεκτών τρόπων αντιμετώπισης των καταγεγραμμένων προβλημάτων που εντοπίζονται σε όλο το φάσμα λειτουργίας και εποπτείας των Κοινωφελών Περιουσιών.
Η ανάλυση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των διαχειριστών, η καταχώρηση δεδομένων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινωφελών Περιουσιών και η παρουσίαση του έργου αυτών, είναι ορισμένες από τις εισηγήσεις που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία χωρίζεται σε δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορά στο «Θεσμικό Πλαίσιο» και η δεύτερη στις «Κοινωφελείς Περιουσίες και τον Πολίτη».
Nα σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που συστάθηκε το 2011, αποτελεί μια εκ των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων την εποπτεία, το συντονισμό και τον έλεγχο εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα, για τη διοίκηση, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας και κοινωφελούς περιουσίας.
Η Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών που απαρτίζεται από τέσσερα τμήματα στα Ιωάννινα και ένα Γραφείο στην Κοζάνη, έχει την εποπτεία επί της εκκαθάρισης και επί της διαχείρισης κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Στην ημερίδα κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση, Βουλευτές, Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Το αναλυτικό το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής :                     


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
         ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                                     ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
      ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Κοινωφελείς Περιουσίες…διαθήκη για το μέλλον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]