Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ πρόταση 240.000 ευρώ για εξοπλισμό προσβασιμότητας ΑμεΑ στις παραλίες της Κορωνησίας

Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ πρόταση 240.000 ευρώ για εξοπλισμό προσβασιμότητας ΑμεΑ στις παραλίες της Κορωνησίας 
Στο ΕΣΠΑ (στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία), με προϋπολογισμό 239.761 ευρώ υπέβαλλε ο Δήμος Αρταίων την πρόταση για ανάπλαση και προσβασιμότητα παραλιών που βρίσκονται στην Κορωνησία.
Στόχος του έργου, που έχει τον διακριτικό τίτλο «Δημιουργία Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών στο Δήμο Αρταίων», είναι η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των παραλιών της Κορωνησίας, αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, προσελκύοντας άτομα με αναπηρίες και άλλες κατηγορίες εμποδιζόμενων ατόμων.
Το προτεινόμενο έργο αφορά την ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε τέσσερις (4) παραλίες του Δήμου, στην Κορωνησία. Το αντικείμενο αφορά τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών μη μόνιμων υποδομών τόσο στο παραθαλάσσιο χώρο, όσο και στο χώρο κολύμβησης οι οποίες τηρούν στο σύνολό τους τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ. Προβλέπεται η προμήθεια μη μόνιμων διατάξεων για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, αποδυτήρια, ξύλινοι διάδρομοι, ομπρέλες, ξαπλώστρες, πέργκολες, κάδοι ανακύκλωσης, χημικές τουαλέτες, αμφίβια αμαξίδια, πληροφοριακές πινακίδες κ.α.
Μέχρι σήμερα οι παραλίες που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να συμβάλλει θετικά στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα προσελκύσει επιπλέον κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]