Σωμ.Μετάλλου Ν.Ιωαννίνων:Όλοι στην 24ωρη Απεργία Παρασκευή 12-01-2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ωματειο μεταλλου ιωαννιναΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Όλοι στην 24ωρη Απεργία Παρασκευή 12-01-2018 και συγκέντρωση 10:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.
Όλοι στην συγκέντρωση Δευτέρα 15-01-2018 και Συγκέντρωση 18:οο μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο). Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.
Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ  η ΕΕ και το ΔΝΤ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί, αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.
Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!
Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ
Το νέο “Success Story” δεν είναι τίποτα άλλο από τη θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5%  μέχρι το 2060!Δηλαδή μνημόνια ,μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.
Η σύγκρουση με τα μνημόνια ,παλιά και νέα, με τη χρεομηχανή και το ευρωσφαγείο, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μονόδρομος. Με ταξική, ενωτική, αγωνιστική απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Μεταλλουργική Ηπείρου
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην SPIDER N.Πέτσιος & Υιοί
Να ανοίξει η επιχείρηση και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι με ευθύνη της κυβέρνησης
-Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!
-Αυξήσεις στους μισθούς .Συλλογικές Συμβάσεις!
-Κάτω ο νόμος για την αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο!
-Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα!
-Φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις. ’Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά –υπηρεσίες , κατάσχεση περιουσίας των εργοδοτών που κλείνουν τις επιχειρήσεις και αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους.
-Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς, έξω το κράτος , οι τράπεζες και τα funds από το εργατικό σπίτι.
-Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα .Ούτε ευρώ  για αεροπλάνα και καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.
ΟΛΟΙ  Στην Απεργία την Παρασκευή  12-01-2018 και Συγκέντρωση  10:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.
ΟΛΟΙ Στην συγκέντρωση Δευτέρα 15-01-2018 και Συγκέντρωση 18:οο μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.


Γιάννενα 09-01-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]