ΚΕΔΕ εναντίον Φωτίου για τη συνάντηση με 203 δημάρχους

Ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θ. Φωτίου, για τη σύγκληση σύσκεψης με 203 δημάρχους για την παρουσίαση του προγράμματος επιδότησης από εθνικούς πόρους της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τη σύσκεψη του ενός τρίτου των δήμων της χώρας αλλά και της ιδίας που είναι το θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την απόφαση αυτή της υπουργού και διερωτάται ποιοι επεξεργάστηκαν τα σχετικά στοιχεία «και πως κατέληξαν στις προτάσεις που υποτίθεται ότι θα παρουσιάσουν;».

 Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ «ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να ‘βλέπει’ δεκαετίες μπροστά». Γι’ αυτό καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της και «να προχωρήσει μαζί με την ΚΕΔΕ και όλους τους δήμους στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου που να αφορά όλους τους δήμους, χωρίς εξαιρέσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».

 ★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]