ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής προκρίθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Στα 10 σχολεία τα οποία διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής κατάφερε να προκριθεί το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας. Ο διαγωνισμός CanSat in Greece δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τους φοιτητές να περάσουν μέσα από όλα τα στάδια που ακολουθούνται στην διεξαγωγή ενός πραγματικού διαστημικού προγράμματος. Οι ομάδες καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν το δορυφόρο τους, να πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς για την οικονομικότερη ανεύρεση των απαραίτητων εξαρτημάτων, να κατασκευάσουν το δορυφόρο, να κάνουν δοκιμές, να τον εκτοξεύσουν και τέλος να αναλύσουν και να παρουσιάσουν τα δεδομένα ( όπως μετρήσεις γεωγραφικών συντεταγμένων, ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας)που κατέγραψε.
Οπως μετέδωσε η Δημ.Ρδιοφωνία Πρέβεζας ,σκοπός της ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ είναι η κατασκευή ενός μικροδορυφόρου σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Κατά τον διαγωνισμό, ο δορυφόρος εκτοξεύεται με πύραυλο σε υψόμετρο 1 Km. Ο δορυφόρος πρέπει να πραγματοποιήσει δύο αποστολές: α) Την πρωτεύουσα, που είναι ίδια για όλες τις ομάδες και β) Την δευτερεύουσα, την οποία έχει επιλέξει η κάθε ομάδα στην αρχική φάση του διαγωνισμού.Τα παιδιά έχουν κατασκευάσει τη δεύτερη έκδοση του μικροδορυφόρου CanSat. Στην πραγματικότητα είναι η έκδοση 1 σε μικρότερο μέγεθος όσο ένα κουτί αναψυκτικού. Η συνολική μάζα μαζί με το αλεξίπτωτο είναι 260g. Κάνει όλες τις λειτουργίες της πρωτεύουσας αποστολής και επιπλέον έχει και το γυροσκόπιο. Στην τρίτη έκδοση τα παιδιά θα τοποθετήσουν τις ρόδες και την μικροκάμερα ώστε να γίνει rover.
Η διάκριση αυτή είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική για το σχολείο της Πρέβεζας το δυναμικό του οποίου (εκπαιδευτικές και μαθητές) εργάστηκαν σκληρά για να καταφέρουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οπως τονίζει ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας Γιάννης Θεοφάνους θα βραβευτεί ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο «φαντεζί» δορυφόρος συγχαίροντας θερμά τα παιδιά του σχολείου αλλά και τους καθηγητές συναδέλφους τους κυρίους Φώτογλου και Ρόβα για το όλο εγχείρημα.
Μέλημα όλων είναι τώρα να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τις μετακινήσεις της ομάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος που απέδειξε ότι ακόμη και τα «μικρά» σχολεία όπως είναι το ΕΠΑΛ Πρέβεζα, το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Αλοννήσου και άλλες σχολικές μονάδες της Περιφέρειας μπορούν να φτάσουν στην «κορυφή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]