130.000 υπογραφές σε τρεις μέρες κατά της σύνθετης ονομασίας που να περιέχει την λέξη «Μακεδονία»

130.000 υπογραφές κατάφερε να συγκεντρώσει σε τρεις μέρες, μέσω του ιστότοπου onomasia.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας συλλέγοντας περισσότερες από 30.000 υπογραφές την ημέρα, κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας Γιώργο Τάτσιο, αυτή είναι μόνο η αρχή μιας και στις 21 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οπότε και θα προγραμματιστούν οι επόμενες δράσεις.
Όπως αναφέρει ο κ. Τάτσιος στην «Α»: «οι υπογραφές δεν είναι δεσμευτικές γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα αλλά σίγουρα είναι ένας μοχλός πίεσης. Ανά 30.000 που συγκεντρώνονται κατατίθενται στον συμβολαιογράφο μας ώστε στο τέλος μαζί με το ψήφισμα να σταλούν στον πρωθυπουργό» εξηγεί.
Όπως είπε στην συνέντευξη του, η μεγάλη αντίδραση θα προκύψει μέσω της αυτοδιοίκησης. «Είμαστε σε επαφή με τους 59 δήμους της Μακεδονίας και ο ένας μετά τον άλλο περνούν ψήφισμα από τα δημοτικά συμβούλια κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία, τα οποία θα συγκεντρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο και θα σταλούν στον υπουργό Εξωτερικών για δική του χρήση». Προειδοποιεί δε πως «αν χρησιμοποιηθεί το Μακεδονία δεν θα βουλιάξει μόνο η Μακεδονία από τις αντιδράσεις αλλά η Ελλάδα».
Και ο ΠΑΟΚ στον αγώνα!
Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών ήρθε από τον ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας με τον Λεβαδειακό. «Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και είναι εδώ», έγραφε το σχεδόν 30 μέτρων πανό στην κερκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]