Άργησες μια μέρα να πληρώσεις τη δόση; Χάνεις τη ρύθμιση των 100...

Από 01/01/2018 η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χάνεται εφόσον ο οφειλέτης δεν εξοφλεί τις νέες οφειλές του εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους...

Αυτό σημαίνει ότι αν ο οφειλέτης καθυστερήσει έστω και μία μέρα την πληρωμή ενός νέου χρέους προς το Δημόσιο, θα χάνει αυτόματα τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr δύο επιλογές έχουν οι φορολογούμενοι για να μη χάσουν τα ευεργετήματα της ρύθμισης των 100 δόσεων και βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς μέσα στο 2018.

Συγκεκριμένα:
1. Να πληρώνουν εγκαίρως ολόκληρα τα ποσά των νέων οφειλών τους προς το Δημόσιο, πριν δηλαδή αυτά καταστούν ληξιπρόθεσμα, έστω και εν μέρει, ή
2. Να εντάσσουν τις νέες οφειλές προς το Δημόσιο που θα προκύπτουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 – πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες έστω και εν μέρει – στην πάγια ρύθμιση του άρθρου 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (Ν. 4174/2013). Η ρύθμιση αυτή προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης κάθε νέας οφειλής προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν πρόκειται για κάποιον έκτακτο φόρο. Στην περίπτωση αυτή, η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα χάνεται. Μάλιστα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα πριν η οφειλή τους γίνει ληξιπρόθεσμη να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]