ΠΟΜΙΔΑ: 1 στους 5 ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορέσει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ το 2018

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για την ΠΟΜΙΔΑ που αφορά την «Ιδιοκτησία και τα εισοδήματα από τα ακίνητα» τα προβλήματα και τα βάρη που έφερε η οικονομική κρίση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ακόμη εδώ και συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία, την ώρα που όσοι ενοικιάζουν σπίτια ή καταστήματα είναι αντιμέτωποι ή με μεγάλες καθυστερήσεις ενοικίων ή και με μη καταβολή τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ένα μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών δυσκολεύεται να πληρώσει τους φόρους των ακινήτων. Μόλις το 21,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα μπορέσει να τον εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ τον επόμενο χρόνο ενώ το 25,4 αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει, το 38,3 ότι θα δυσκολευθεί και το 14,7% δεν γνωρίζει και δεν απαντά.


Στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων εισπράττουν με καθυστέρηση τα ενοίκια και ένα σημαντικό ποσοστό δεν τα εισπράττει καθόλου.Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών έχει προχωρήσει σε μειώσεις των ενοικίων προσχωρώντας στη λογική καλύτερα λιγότερα και να εισπράττονται.Το 76% την τελευταία τριετία έχουν κάνει μείωση ενοικίου.

Το 30,2% σκοπεύει να πουλήσει κάποιο ακίνητο την επόμενη διετία ενώ το 76,4 δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά κάποιου ακινήτου την επόμενη διετία.

Ο τραπεζικός δανεισμός αποτελεί βάρος που απειλεί ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό ιδιοκτητών με απώλεια της περιουσίας ή εκποίηση σε τιμές χαμηλότερες των αντικειμενικών αξιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από την έρευνα διαφαίνεται έντονα η αίσθηση της αδικίας, καθώς οι φόροι επί των ακινήτων θεωρούνται άδικοι φόροι. Το 76,8 % θεωρεί μάλλον άδικους και άδικους τους φόρους επί των ακινήτων, ενώ το 63,3 των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι ζημιογόνο να διαθέτει κάποιος ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία και να την διαθέτει για ενοικίαση.

Τέλος, μια μακροχρόνια τάση της ελληνικής κοινωνίας να εκτιμά περισσότερο τις επενδύσεις σε αστικά ακίνητα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, μεγάλα αστικά κέντρα) φαίνεται να αντιστρέφεται υπέρ των επενδύσεων σε τουριστικές περιοχές.
πηγη pronews.gr
via
Δείτε την έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]