ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Ν. Μωραΐτης: Να μη γίνει η συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας (VIDEO)

Να ανακληθεί η πρόταση για συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε ακόμα να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, ενώ όπως είπε η συγχώνευση θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, καθώς οι μαθητές των σχολείων εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται και προορίζεται να στεγάσει τα δύο σχολεία δεν πληροί ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους.

https://www.youtube.com/watch?v=-Y1YzZe50r0

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιβεβαίωσε τις συγχωνεύσεις σχολείων όπως και τη συγκεκριμένη λέγοντας ότι γίνονται κατόπιν υποδείξεων των διευθυντών των σχολείων και του διευθυντή της Περιφέρειας.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η συγχώνευση αν υπάρξει αίτημα των φορέων της περιοχής. Για τα κτιριακά προβλήματα ανάφερε ότι την ευθύνη την έχουν οι δήμοι.

https://www.youtube.com/watch?v=XziSiDhwYa4

Ο Νίκος Μωραϊτης ανάφερε ότι ήδη έχουν συλλεχθεί πάνω από 600 υπογραφές για να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δυο σχολείων.

Πρόσθεσε ότι το κτίριο επισκευάζεται από το 2003 από το σεισμό της Λευκάδας και έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Αρτας και πως δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να στεγαστούν οι μαθητές και σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια για συγχώνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]