ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μηχάνημα X-RAYS στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου στις "Θερμοπύλες" της Κακαβιάς[βίντεο-φωτο]

[βίντεο-φωτογραφίες Χάρης Πετρίδης]

Ο   Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,   κ. Γεώργιος Πιτσιλής εγκαινίασε χθες το πρωί στο χώρο του Τελωνείου Κακαβιάς το αυτοκινούμενο μηχάνημα  X-RAYS ,ένα απο τα 5 μηχανήματα για την καταπολέμηση  του λαθρεμπορίου ,τα οποία η Α. Α .Δ .Ε   έχει εντάξει   στο "οπλοστάσιό" της.
Tα υπόλοιπα 4 θα τοποθετηθούν στο  Τελωνείο Πειραιά,Κήπων,στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ,ενώ  το scanner δωρεά  της "Παπαστράτος" στον Προμαχώνα .

Τον αγιασμό στην  τελετή των εγκαινίων  τέλεσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.Ανδρέας , παρουσία  βουλευτών ,εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας ,διευθυντών  τελωνειακών υπηρεσιών κ.α
Η διευθύντρια του Τελωνείου   παρουσίασε στους παρευρισκομένους  κάποιες απο τις πιο σημαντικές επιτυχίες του Τελωνείου ,με τον   εντοπισμό  συνολικής ποσότητας   1,5 τόνου φρέον  να ξεχωρίζει, αφού  πρόκειται για τη   μεγαλύτερη ποσότητα που έχει μπλοκαριστεί ποτέ  στην Ελλάδα!
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ  ο  Γεώργιος Πιτσιλής, εξέφρασε την απόλυτη  ικανοποίησή του καθώς με το συγκεκριμένο μηχάνημα το  κρίσιμο Τελωνείο Κακαβιάς αποκτά ένα ισχυρό "όπλο" ενάντια στην πάταξη του μείζονος θέματος του λαθρεμπορίου ,που  αφορά τόσο στο θέμα της οικονομικής ζημίας που επιφέρει στο κράτος , όσο και στη  δημόσια ασφάλεια των πολιτών .
Με το  αυτοκινηνούμενο μηχάνημα X-RAYS  οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχοντας παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μπορούν  πλέον να μπλοκάρουν, ότι παράνομο επιχειρείται να περάσει στη χώρα μας.
Ο   Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γνωστοποίησε ακόμη   πως έχει εγκριθεί  η χρηματοδότηση 12  μηχανημάτων ,ώστε να βελτιώνεται διαρκώς το "οπλοστάσιο"  για τους ελέγχους, ενώ στόχος είναι  μέχρι το 2020  όλοι οι χερσαίοι συνοριακοί σταθμοί και τα λιμάνια της χώρας να έχουν εξοπλιστεί με ανάλογα μηχανήματα.
Τη  νέα χρονιά  τέλος  αναμένεται να ενισχυθεί η στελέχωση των τελωνειακών υπηρεσιών με προσλήψεις  υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]