Δήμος Ιωαννιτών:" Tο αίτημα της Δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» για στολισμό δέντρου στην πλατεία δε γίνεται δεκτό"

Απάντηση στο αίτημα της παράταξης «Γιάννενα Τώρα»


Η πόλη μας έχει στολιστεί απ’ άκρη σε άκρη στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη πόλη, που σέβεται τις παραδόσεις και τους πολίτες της, μία πόλη που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες χιλιάδες επισκέπτες. 
Όλοι οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων και συλλόγων που κατέθεσαν εγκαίρως τις απόψεις τους (οι οποίες και περιλήφθηκαν ως προτάσεις στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών), συμφωνούν πως ο φετινός στολισμός, λιτός και καλαίσθητος, θεωρείται ο ομορφότερος των τελευταίων χρόνων. Εκτείνεται σε κάθε γειτονιά κι εκφράζει το γενικό εορταστικό αίσθημα των κατοίκων.
Η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη ότι επιδιώκει τη συλλογική συζήτηση και κάθε γόνιμη συνεργασία. Λαμβάνει υπόψη κάθε διαφορετική γνώμη που τίθεται στον κατάλληλο χρόνο, χωρίς απόλυτες προσεγγίσεις και υπεροπτική διάθεση.
Δεν κατανοεί όμως τη χρησιμότητα της «πρωτοβουλίας» που επιδιώκει να αναλάβει η Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των γιορτών!
Γιατί, άραγε, η Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» δεν υπέβαλε την πρότασή της, μήνες πριν, στη διαδικασία του διαλόγου για την προετοιμασία και το στολισμό της πόλης; Γιατί ανακοινώνει την «πρόθεσή» της στο «παρά πέντε»: Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη μας αυτή η «πρόταση»; Τι εξυπηρετεί;
Οι αιτιάσεις της για το στολισμό της πλατείας είναι εντελώς αστήρικτες. Πολλώ δε μάλλον που παραβλέπουν την ιδιαιτερότητα της στατικότητας στην κεντρική πλατεία της πόλης, τις όποιες κατασκευαστικές δυνατότητες σε αυτή και, βεβαίως, την απαιτούμενη αδειοδότηση για οποιαδήποτε παρέμβαση.   
Προς άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης, είναι άλλο η διαβούλευση και οι συνέργειες και άλλο η τελική ευθύνη.
Η ευθύνη για το στολισμό της πόλης ανήκει στη δημοτική Αρχή.
Είναι, λοιπόν, κατανοητό και αυτονόητο γιατί
το αίτημα της Δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» δε γίνεται δεκτό.    

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]