Ανακοίνωση για το Market in απο Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Ο ιδιοκτήτης του Market in Ράμος για να εκφοβίσει το κίνημα αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους της αλυσίδας που αγόρασε απο την εταιρία Καριπίδης, χρησιμοποίησε πρώτα την “νόμιμη” κρατική βία των ματ και των δικαστηρίων και έπειτα, καθώς δεν ήταν αρκετή, επελεξε να φέρει ντόπιους και εισαγόμενους - εκ Θεσσαλονίκης – μπράβους . Στις 14/12, ημέρα απεργίας, οι μπράβοι συγκρούστηκαν με συγκεντρωμένο κόσμο εξω από τα Market in . Tην ιδια μερα , ή για την ακρίβεια νύχτα, καθώς ο υπόκοσμος έχει συνηθίσει και νιώθει άνετα να δρα την νύχτα, δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ τα γραφεία της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Ιωαννίνων. Αξιοσημείωτο είναι πως οι Γιαννιώτες μπράβοι, όταν δεν ανοίγουν κεφάλια αλληλέγγυων, δουλεύουν ως πορτιέρηδες σε διάφορα μαγαζιά της Ανεξαρτησίας και όχι μόνο, που διασκεδάζουν ντόπιοι και φοιτητές και πλουτίζουν υπό την ανοχή της τοπικής κοινωνίας .

Πρέπει να γίνει σαφές ότι τέτοιες πρακτικές του κόσμου της νύχτας δεν γίνονται ανεκτές ούτε μένουν αναπάντητες στα Γιάννενα . Η Γιαννιώτικη κοινωνια οφείλει να καταδικάσει και να περιθωριοποιήσει τόσο τέτοιες πρακτικές κοινωνικού καννιβαλισμού, όσο και τα βρώμικα άτομα που τις χρησιμοποιούν, για να μην ξαναζ'ησουμε τις εποχές του Ξενία, όπου υπόκοσμος, τοπικοί φορείς και αφεντικά σε άριστη συνεργασία κατέστειλαν το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας . Οι μπράβοι δεν φύτρωσαν αλλά καλέστηκαν από τον Ράμο και προφανώς λόγω παντελούς έλλειψης αξιοπρέπειας από μεριάς τους ήταν πρόθυμοι για ένα μεροκάματο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας απέναντι σε απολυμένους ανθρώπους που ζουν στην επισφάλεια.
Βλέπουμε ότι δυο κόσμοι συγκρούονται, ο κόσμος του αγώνα για καλύτερη διαβίωση, ελευθερία και αξιοπρέπεια και ο κόσμος των αφεντικών, της νύχτας και της ρουφιανιάς . Εμείς έχουμε επιλέξει στρατόπεδο και θα κάνουμε τα πάντα για να το προασπίσουμε .

Αλληλεγγύη στους απολυμενους εργαζόμενους του πρώην Καρυπίδη και στους συντρόφους της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης

Όσο μας χτυπάτε την νύχτα , τόσο θα σας απαντάμε συλλογικά στο φως της μέρας

Ούτε Βήμα Πίσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]