Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:"Συνεχίζουμε -κλιμακώνουμε τον αγώνα ..Συλλαλητήριο το Σάββατο έξω απο το Market IN

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εργατοϋπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας που έσπασαν την εργοδοτική τρομοκρατία, απείργησαν, κατακτώντας στην πράξη το δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αστικής τάξης, της Ε.Ε.  και του πολιτικού της προσωπικού να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Από τα ξημερώματα στη ΒΙΠΕ, στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έξω από τα Market Ιn δώσαμε μάχη σκληρή, όμως τόσο αναγκαία.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την πολιτική κάλυψη που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εργοδοσία της Market in, στο πογκρόμ τρομοκρατίας ενάντια στους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην Καρυπίδης. Στην ίδια πλευρά η ΝΔ, με τους εκλεγμένους σε κάθε χώρο εργασίας, σε περιφέρεια και δήμους να αποδίδουν ευθύνες στους απολυμένους για την ανεργία τους. Οι μηνύσεις, οι συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, τα ΜΑΤ παρέδωσαν χθες την σκυτάλη στο παρακράτος. Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση πέρα από το καρότο, χειρίζεται επιδέξια και το μαστίγιο.
Η κρατική και παρακρατική καταστολή, χέρι - χέρι για την περιφρούρηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
Τα Market Ιn λειτουργούν πιλοτικά για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας. Είτε με την επιστράτευση της αστικής δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας, είτε με την επιστράτευση του υποκόσμου, πληρωμένων μπράβων που δρουν στα πρότυπα της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δείχνουν την αποφασιστικότητα τους να επιβάλλουν την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, στην ζωή χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης το αμέσως επόμενο διάστημα, αντάμα με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ματώνουν την λαϊκή οικογένεια.
Συνεχίζουμε το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 11:00πμ με συλλαλητήριο μπροστά στο Market in στην Πλατεία Πάργας στα πλαίσια κινητοποίησης σε όλα τα καταστήματα ανά την Ελλάδα, και την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 11:00πμ στην Καμάρα (Χ. Τρικούπη & Μ. Αγγέλου) με την απεργιακή περιφρούρηση στο Εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]