ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

"It's A Wonderfull Life" αύριο Απο Την Κινηματογραφική Λέσχη Αρτας!

Ο Τζορτζ Μπέιλι, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς, θυσιάζοντας τα προσωπικά του όνειρα και φιλοδοξίες, αποφασίζει να αυτοκτονήσει όταν ο θείος του χάνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και δίνοντας την ευκαιρία στον άπληστο επιχειρηματία Χένρι Πόττερ να αγοράσει όλη την πόλη. Καθώς ο Τζορτζ σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ένας άγγελος εμφανίζεται και του δείχνει πως θα ήταν αν δεν υπήρχε ποτέ και πόσο σημαντικός είναι για την οικογένεια του, τους φίλους του και όλη την πόλη…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του Φρανκ Κάπρα, βασισμένη στο διήγημα του Philip Van Doren Stern, “The Greatest Gift”. Η ταινία, έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας για τον Φρανκ Κάπρα, ερμηνείας για τον Τζέιμς Στιούαρτ, μοντάζ για τον William Hornbeck και ήχου για τον John Aalberg. Δεν κέρδισε όμως κανένα αγαλματίδιο καθώς εκείνη την χρονιά, είχε απέναντι της, μία επίσης σπουδαία ταινία, το "The Best Years of Our Lives" (1946) του William Wyler.
Σήμερα, το "It's a Wonderful Life" (Μια Υπέροχη Ζωή - 1946), εκτός από μια από τις κλασσικότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες θεωρείται και μία από τις κλασσικότερες ταινίες του Αμερικανικού Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατατάσσει πλέον στην 11η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.


"It's A Wonderfull Life" (Μια υπέροχη ζωή, 1946)



Σκηνοθεσία: Frank Capra 

Σενάριο: Frances Goodrich, Albert Hackett

Πρωταγωνιστούν:  James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore,Thomas Mitchell,  Henry Travers

Διάρκεια: 130′

Ώρα : 16:30

Είσοδος Ελεύθερη




Σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή, χριστουγεννιάτικη προβολή και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]