ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

H πολύπαθη οδός Πανεπιστημίου

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του Νεοχωρόπουλου Ιωαννίνων ή οι επισκέπτες/εργαζόμενοι/φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στα τελευταία χρόνια που έχουν καταστρέψει τα ελαστικά, τις ζάντες ή τις αναρτήσεις του οχήματός τους από τις λακούβες της οδού Πανεπιστημίου που οδηγεί από τον κόμβο Νεοχωρόπουλου της Περιφερειακής στη μία παράπλευρη πύλη του Πανεπιστημίου.

Η οδός Πανεπιστημίου δέχεται υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά, όχι μόνο από τους κατοίκους του Νεοχωρόπουλου το οποίο διασχίζει, αλλά και γιατί εξυπηρετεί σημαντικό μέρος της κοινότητας του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο Δήμος Ιωαννιτών φαίνεται να θεωρεί ότι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων γειτονιών της πόλης είναι δημότες δεύτερης κατηγορίας, παρά το γεγονός ότι είναι συνεπείς στην απόδοση των δημοτικών τελών. Επί μονίμου βάσης εδώ και πολλά χρόνια, οι λακούβες καλύπτονται ευκαιριακά με πρόχειρα υλικά και με επαγγελματικά μη προβλεπόμενο τρόπο, απλά περιμένοντας την επόμενη βροχή που θα τις αποκαλύψει ξανά.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες της οδού Πανεπιστημίου από τον Οκτώβριο του 2017.
Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες της οδού Πανεπιστημίου από το Δεκέμβριο του 2017, μετά από κάλυψη μερικών τμημάτων με μπαλώματα ασφάλτου με μη προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία θα αφαιρεθεί και πάλι με τις πρώτες βροχές.
Τον Ιούλιο του 2017, βάσει του ρεπορτάζ του typos-i.gr ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε επιπρόσθεση χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου. Αναμένουμε ως κάτοικοι του Νεοχωρόπουλου την άμεση υλοποίηση αυτού του έργου με πεζοδρόμια, φωτισμό και δίκτυο ομβρίων υδάτων που θα δώσει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα που βιώνουμε.

Στο ενδιάμεσο, καλό είναι όλοι οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι για επιτόπιες ζημιές από τις λακούβες, μπορούν να καλούν την Τροχαία να βεβαιώνει το γεγονός και επισυνάπτοντας μερικές φωτογραφίες να απευθύνονται στο Δήμο Ιωαννιτών για τη διεκδίκηση της σχετικής αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]