Ιωάννινα:Εκθεση Φωτογραφίας “FataMorganaII” Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 18.30 η Βιργινία Χορμοβίτη, χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε. Αθηνών το 2011, θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας “FataMorganaII” στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής” ( Παλιά Σφαγεία) στα Γιάννενα. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος Fswpp κι ο ψυχολόγος Μιχάλης Τσεντσερής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 ως και τις 17Δεκεμβρίου 11.00 – 14.00 και 17.00 – 22.00.
Από το 2011 ως το 2015 η Βιργινία Χορμοβίτη έχει κερδίσει 2 Επαίνους και 7 Αναρτήσεις στην Ελλάδα αλλά και 2 Award of Excellence σε Κύπρο και Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, Μπιενάλε και Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία κι Ισπανία.
Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Ισπανικής Φιλολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση Λογοτεχνικών κι Ανθρωπιστικών Κειμένων στη Μάλαγα (Ισπανία). Δίδαξε Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη Λογοτεχνία και Πολιτισμό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Ιταλική Γλώσσα και Μετάφραση στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις-μεταφράσεις από τα ισπανικά και τα ιταλικά στα ελληνικά στο διεθνές καλλιτεχνικό περιοδικό Levure litteraire και στα λογοτεχνικά περιοδικάPoema, Πορφύρας, Vakxikon, Anthropino.


Σχετικά με τη Fata Morgana II
Η δημιουργός, σε αυτή τη συλλογή, προσπαθεί να αναμίξει δύο κόσμους: από τη μια πλευρά, υπάρχει ο κόσμος που την περιβάλλει• κι από την άλλη, ο φωτογραφημένος κόσμος, που αποτελεί την υποκειμενική και προσωπική της αλήθεια, και που τον παγώνει με τη φωτογραφική της μηχανή πέρα από τα όρια του χωροχρόνου. Η ματιά της αντιλαμβάνεται το φυσικό κι αντικειμενικό χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε προσπαθεί να τον αλλάξει και να τον αλλοιώσει, κάνοντάς τον δικό της, μέσω διαφόρων στοιχείων.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]