ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

[Eλλάδα]O,τι Thess: Πήγαμε με την Εύα Καϊλή στην γειτονιά που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εύα Καϊλή μαζί με το «Ο,τι Thess», πήγε στο σχολείο που αποφοίτησε στην Θεσσαλονίκη και στην γειτονιά της και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την καριέρα της και την πόλης μας!

Πήγαινε στο 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το μόνο που θυμάται από αυτό το σχολείο είναι το... διάβασμα. Κοπάνες, ωριαίες και φασαρίες, τις έβλεπε μόνο με το κιάλι. Ήταν ένα  «κλειστό» κορίτσι, που προτιμούσε να κάτσει σπίτι της να διαβάσει βιβλία παρά να βγει με φίλους. Ωστόσο, έπειτα κοινωνικοποιήθηκε απότομα, όπως λέει, και ασχολήθηκε με τα κοινά.

Ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που έρχεται στη Θεσσαλονίκη ζει στο ίδιο σπίτι, που ζούσε μικρή. Στην οδό Καβουνίων, στην περιοχή που είναι γνωστή και ως «συντριβάνι». Ξεκάθαρα παιδί του κέντρου,  έμενε δίπλα το ΑΠΘ και την Καμάρα. Πέρασε στο ΑΠΘ, οπότε ήταν πολύ κοντινή η απόσταση που έκανε στα φοιτητικά της χρόνια, αλλά πήγαινε και στην Καμάρα, για να συμμετέχει σε πορείες.

Έξω από το σχολείο της, θυμήθηκε τον εαυτό της και τα μαθητικά της χρόνια. Ενώ, μας πήγε και στην γειτονιά της, που όπως μας είπε, αν και ανοίγουν και κλείνουν μαγαζιά είναι όλα ίδια.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα που έγινε με την δήλωση «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου», απάντησε: «Έγινε αυτό που είπα, απλά νομίζω τους ενόχλησε που δεν διευκρίνισα αν ήταν εξ αγχιστείας, ο πρώτος παππούς. Προσπαθώ να καταλάβω, γιατί μπορεί να πιστέψει κάνεις, πως δεν είναι έτσι όπως τα είπα. Αυτό που ήθελα να αναδείξω με την ιστορία αυτή, είναι ότι σε κάθε οικογένεια – γιατί από την πλευρά του πατέρα μου είχαμε και κομουνιστές – υπήρχαν συγκρούσεις. Ήταν μια χώρα βαθιά διχασμένη και οι οικογένειες μας τα ξεπέρασαν και ήταν μαζί», ενώ για τα σχόλια πολιτικών που της επιτέθηκαν, αναφέρει: «Ειδικά από αυτούς που ακούστηκαν, που νομίζω ότι δεν έχουν ανοίξει και κανένα βιβλίο, δεν με ενόχλησαν. Με ενοχλεί ότι υπάρχει μια ομερτά για κάποια θέματα στην χώρα μας ή ότι αν τα γεγονότα δεν μας βολεύουν, είναι τόσο χειρότερο για τα γεγονότα».

Την ερώτηση αν συμπαθεί κάποιο πολιτικό της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την θεώρησε δύσκολη, καθώς απάντησε: «Δεν μου έχει κερδίσει κανένας την συμπάθεια από την κυβέρνηση. Έχει κάποιους ανθρώπους που μπορούσα ίσως να πω κάποια κουβέντα παραπάνω, αλλά πάρα πολύ δύσκολο». Ενώ, για την χρόνια σύγκριση με την Έλενα Ράπτη, που έκαναν πολλοί, μέσα σε άλλα λέει: «Αυτή η σύγκριση θεωρώ ότι αδικούσε και τις δυο. Είχαμε διαφορετικές πορείες και το μόνο κοινό ήταν ότι ήμασταν νέες κοπέλες στην πολιτική. Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά φάνηκε στην πορεία».

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]