ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Eφάπαξ Επίδομα Σε Επιχειρήσεις Και Νοικοκυριά Της Πρέβεζας Που Επλήγησαν Από Τα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα Στις 1 Και 2 Δεκεμβρίου 2017

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της τροπολογίας από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την οποία εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις περιοχές που επωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορά την ενίσχυση των πλημμυροπαθών εκφράζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Η τροπολογία έγινε χθες δεκτή από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και βάσει αυτής θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης και 2ης Δεκεμβρίου 2017, στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και οκτώ (8.000) χιλιάδων ευρώ ανά επιχείρηση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ίσχυσαν για τα θύματα των καταστροφών στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές που είχαν πληγεί τους προηγούμενους μήνες.
Ο κ.Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι ο Δήμος σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ίδιο τον Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο συναντήθηκε χθες είχε ζητήσει με έγγραφο από τις αρχές Δεκεμβρίου την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων για την περιοχή της Πρέβεζας και συγκεκριμένα τις Δημοτικές Ενότητες που επλήγησαν από τα πρωτοφανή σε ένταση καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρει και την πολύτιμη βοήθεια του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγέντες των Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου. Και ο βουλευτής κ. Κώστας Μπάρκας με την σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη στους αρμόδιους υπουργούς, με τους οποίους βρισκόταν σε επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, με στόχο τη ταχύτερη δυνατή ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στους δήμους του Ν. Πρέβεζας.Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]