Ο Chrome θα μπλοκάρει ενοχλητικές διαφημίσεις από τον Φεβρουάριο

Η Google αναβαθμίζει το πρόγραμμά της, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία προς το χρήστη.
Η Google ανακοίνωσε τον Ιούνιο την προσπάθειά της να ενισχύσει τον Chrome σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να μπλοκάρει αυτόματα τις ενοχλητικές διαφημίσεις. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά από την μεγάλη ανάπτυξη που παρουσίασαν τα προγράμματα ad blocking σε μορφή επεκτάσεων και πλέον η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να πάρει επίσημα θέση, αφού έχει μεγάλα έσοδα από το κομμάτι των διαφημίσεων.
Έτσι, από τις 15 Φεβρουαρίου, ο Chrome θα μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις (ακόμη και αυτές της Google) στα sites τα οποία δεν πληρούν κάποιες προδιαγραφές που έχει ονομάσει η εταιρεία «Better Ads Standards». Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι ιστοσελίδες θα πρέπει να μην ενοχλούν το χρήστη και να περάσουν τα σχετικά τεστ, αποδεικνύοντας πως η πλοήγηση του χρήστη παραμένει ευχάριστη και άνετη.
Οι admins μπορούν να χρησιμοποιήσουν σχετικά προγράμματα για να προσαρμόσουν τα δεδομένα των sites τους και να είναι έτοιμοι για τα μέσα Φεβρουαρίου. Αν ένα site δεν περνάει τους ελέγχου για πάνω από 30 μέρες, θα μπαίνει στην black list και δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις σε όσους χρήστες πλοηγούνται σε αυτό μέσω Chrome.
Πηγή : pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]