Ιωάννινα:Στήνεται ..το καινοτόμο "Χριστουγεννιάτικο δέντρο" στην πλατεία[φωτο]

Την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται να  φωταγωγηθεί  η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ,με τους εργαζόμενους του Δήμου να  εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες  ,ώστε να είναι όλα έτοιμα  για τη "μεγάλη βραδιά¨.
Και φέτος  η πόλη  θα ξεφύγει απο τον κλασικό  στολισμό των Χριστουγέννων ,που  συναντούν οι επισκέπτες σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και θα καινοτομήσει στολίζοντας τον πύργο του Τάτλιν!

Λίγα λόγια για τη φετινή καινοτομία  , στην κεντρική πλατεία 

Ο  Πύργος σχεδιάστηκε από τον μεγάλο Ρώσο αρχιτέκτονα και ζωγράφο Vladimir Tatlin,  για να αναγερθεί  τα πρώτα χρόνια της ρωσικής επανάστασης στην Πετρούπολη ως μνημείο και επιτελικό κτίριο της Γ΄Διεθνούς .
Και μπορεί ο Πύργος του Τάτλιν να αποτελεί  αναμφίβολα μέχρι και σήμερα ένα απο τα πιο φιλόδοξα οικοδομικά σχέδια του 20ου αιώνα και μοναδικό  αναφορικά με τη νέα αντίληψη που επέφερε στην αρχιτεκτονική , αναμένουμε όμως να δούμε το  κατά πόσο  θα μπορέσει να παίξει  το ρόλο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ,που θα "ζεστάνει " τις καρδιές των μόνιμων κατοίκων και θα χαροποιήσει τους  επισκέπτες που θα  επιλέξουν  για την περίοδο των γιορτών την πρωτεύουσα της Ηπείρου .
Το σίγουρο  πάντως είναι, πως και φέτος δε   θα δούμε ένα νορμάλ  χριστουγεννιάτικο  δέντρο με λαμπιόνια   , δε θα δούμε φάτνη  και   ούτε  φυσικά  το παραδοσιακό  σκηνικό  των γιορτών   ,όπως το ζούσαμε οι μεγαλύτεροι και όπως το  γνωρίζουν οι μικρότεροι ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]