ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Οι βροχοπτώσεις "ανέβασαν" τη λίμνη!

Μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ,η λίμνη Παμβώτιδα αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά ..τα πάνω της ,μετά το διάστημα της παρατεταμένης ανομβρίας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδα "Πρωινός Λόγος" ,η στάθμη της μπορεί μεν να  ανέβηκε ,υπολείπεται ωστόσο κατά 12 εκ. συγκριτικά με εκείνη της περσινής περιόδου.
Οπως   επισήμανε  ο Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε Δημήτρης Μακρής , είναι καλό να μην  επαναπαυόμαστε, καθώς τα πράγματα αλλάζουν εύκολα.
Ετσι σύμφωνα με τις μετρήσεις της στάθμης των νερών της  στις 7  Δεκέμβρη βάση του  σταθμήμετρου στο θυρόφραγμα Περάματος ,το υψόμετρό της ήταν  ,στα 469,68 μ.(με κλειστή την πόρτα του θυροφράγματος) και σε σύγκριση με την περσινή μέτρηση την ίδια ημερομηνία και με ανοιχτή την πόρτα του θυροφράγματος ,η στάθμη της ήταν στα 469,80μ., χαμηλότερη δηλαδή κατά  12 εκ. συγκριτικά με πέρυσι.
Απο την τελευταία μέτρηση στις αρχές Οκτωβρίου (469,25μ.) το ύψος των νερών της λίμνης των Ιωαννίνων μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών ανέβηκε κατά 43 εκ.,φτάνοντας μετά τις βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου στα 469,68 μ .
[με πληροφορίες απο το άρθρο του Πρωινού Λόγου που δημοσιεύτηκε στις 9 Δεκεμβρίου //φωτο Πρωινός Λόγος]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]