ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ο «υπουργός της χαρτοπετσέτας» της κυβέρνησης Καραμανλή λέει πως έκανε έργο και ότι το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τεχνητά έλλειμμα

Βιβλίο έγραψε για να «ξεπλύνει» και τις δικές του ευθύνες, αλλά και της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος σημειωτέον, είχε γράψει σε μία… λαδωμένη χαρτοπετσέτα το Σεπτέμβριο του 2009 τα μέτρα που θα έπαιρνε η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, παρουσιάζοντάς τα στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Σήμερα, λοιπόν, μίλησε για αυτό το βιβλίο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο, προσπαθώντας να… ξαναγράψει την ιστορία.

«Το βιβλίο λέγεται 8 μήνες γιατί τόσο ήμουν υπουργός», είπε αρχικά και συνέχισε: «Δε νομίζω ότι ήρθε η συντέλεια μέσα σε 8 μήνες, λένε πολλά ψέματα και συκοφαντίες»

«Με αυτό το βιβλίο θέλω να καταγράψω τι συνέβη, προσπαθώ να φωτίσω τις αλήθειες», ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Παρήχθη έργο, εννοείται πως έγιναν λάθη, αλλά έχω εξηγήσει πως πήγε τόσο υψηλά το έλλειμμα».

«Τότε είχαμε μια σοβαρή κυβέρνηση που έλεγε πως πρέπει να πάρουμε μέτρα, και είχαμε μια λαϊκίστικη αντιπολίτευση που έλεγε λεφτά υπάρχουν», ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Τα μεγαλύτερα ψέματα τα είπε το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής».

«6 μήνες δυσφημούσαν τη χώρα και μετά διερωτώνται γιατί δε βρήκαν λεφτά στα ταμεία… Δημιούργησαν ένα έλλειμμα τεχνητά», σχολίασε μεταξύ άλλων.



Παπακωνσταντίνου: Παρά τις προσπάθειες να πετάξει την μπάλα έξω - δυστυχώς ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές

Σημειώνεται, πως πριν λίγες μέρες με μακροσκελές κείμενό του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδόμησε σημείο προς σημείο το βιβλίο του Γ. Παπαθανασίου, σχολιάζοντας σχετικά πως «…προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πει ότι τα στοιχεία που κατέθεσε μπορεί να ήταν ανακριβή αλλά όχι πλαστά, και φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί πως ο λόγος για τον οποίο δεν δημοσίευε τα στατιστικά στοιχεία ήταν «για να προστατεύσουμε τη χώρα από κερδοσκόπους»! Ωραία προστασία το να ανάψεις το φυτίλι μίας βόμβας για να σκάσει στους επόμενους...».
 thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]