Μέτσοβο:Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν τμήμα της τεχνητής λίμνης των πηγών Αώου![φωτο]Οι   αρνητικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή του Μετσόβου τις τελευταίες μέρες  είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει  τμήμα της εισόδου της  τεχνητής λίμνης Αώου ,στο σημείο  που κατεβαίνουν τα ποτάμια !
Υπενθυμίζεται  ότι  η  τεχνητή λίμνη των πηγών Αώου δημιουργήθηκε το 1987 σε υψόμετρο 1340 μ.,στο οροπέδιο Πολίτσες,για να τροφοδοτήσει με νερό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ,έχει έκταση 12 τετραγωνικά χλμ και αποτελεί ένα απο τα πλέον μαγικά τοπία του Μετσόβου !
Ο κ.Αλέκος Τόπης  που  βρέθηκε νωρίς  χθες το πρωί  στην περιοχή μαζί με τα άλογα της φάρμας του ,  δεν αντίκρισε  για πρώτη φορά  τις μαγικές εικόνες της φύσης  ,φρόντισε ωστόσο  να τις  απαθανατίσει !
Οπως εξήγησε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr, είναι σύνηθες φαινόμενο όταν σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες το συγκεκριμένο σημείο να παγώνει  λόγω των νερών των ποταμών που πέφτουν στο εσωτερικό της ορεινής τεχνητής λίμνης ,ενώ επισήμανε πως   με  τις χιονοπτώσεις  και τις αρνητικές θερμοκρασίες που αναμένονται  στα ορεινά τις επόμενες ημέρες ,  ανάλογες εικόνες  είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]