Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα ..

Παρά τη γενική κατακραυγή και τη γελοιοποίηση της πόλης πανελλαδικά, παρά τα δεκάδες χλευαστικά άρθρα που έχουν γραφεί σε ΜΜΕ  μεγάλης κυκλοφορίας οι τοπικοί άρχοντες δε λένε να καταλάβουν τι συμβαίνει και εμμένουν να κρατούν στη θέση του ένα σύμβολο της κομμουνιστικής διεθνούς παρουσιάζοντάς το στους συμπολίτες τους ως…  χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η τόσο φανερή προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών, η πλήρης αποχριστιανοποίηση μιας θρησκευτικής γιορτής, η ταύτισή της με ένα πολιτικό γεγονός αμφισβητούμενης σημασίας αλλά και η «αφ’ υψηλού» αντίληψη της... τέχνης που είναι κάθετα αντίθετη με τη βούληση του συνόλου σχεδόν των πολιτών είναι  ανησυχητικά φαινόμενα, τα οποία χρεώνεται εξ’ ολοκλήρου η παράταξη του κ.Μπέγκα.

Η δογματική και φαντασμένη συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής κόντρα στους πολίτες που την έστειλαν στον Δημαρχιακό θώκο κάνει πραγματικά εντύπωση. Και φυσικά δεν είναι λύση η βίαιη απομάκρυνσή του όπως ακούγεται στην πόλη. Το δέντρο πρέπει να παραμείνει εκεί όσο περισσότερο γίνεται για να συμβολίζει την αντιαισθητική και ως ένα βαθμό αντιδημοκρατική συμπεριφορά εκείνων που αποφάσισαν να επιβάλουν στο σύνολο των πολιτών την παράταιρη «σκαλωσιά» τους.

Η μόνη και πλέον κατάλληλη απάντηση για όλον αυτόν τον εμπαιγμό είναι η   μνήμη των πολιτών όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Η σκαλωσιά θα μείνει ως σύμβολο της παράταξης του κ. Μπέγκα που τόσο πολύ απεχθάνεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, την κανονικότητα. Γιατί δεν είναι ο γιαλός στραβός, απλώς κάποιοι «στραβά αρμενίζουν».

Και είναι, πραγματικά, κρίμα γιατί φέτος ο στολισμός της πόλης είναι ιδιαίτερα προσεγμένος  αναδεικνύοντας και νέες περιοχές με ευρηματικό τρόπο. Η κεντρική όμως πλατεία που θα έπρεπε να ελκύει τον κόσμο, τον αποδιώχνει, άδεια και κρύα όπως είναι.Τα Χριστούγεννα απαιτούν κατάνυξη, απαιτούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο εμπορικό κέντρο, απαιτούν φάτνη ταπείνωσης και όχι πύργο αλαζονείας, απαιτούν όλα εκείνα που δεν μπορούν τα λαμπάκια να κάνουν από μόνα τους.

Και όπως έγραψε η Λίνα Παπαδάκη στο Protagon: «Αν τα κατασκευάσματα που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε Δεκέμβρη κοντά στο κεντρικό συντριβάνι θεωρούνται χριστουγεννιάτικα δένδρα, τότε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ευρώπης είναι ο Πύργος του Άιφελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]