Αδελφική η σχέση των Δήμων Τρικκαίων – Δρόπολης

«Αδελφική» στην πράξη η  τελετή στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρονται τα ακόλουθα:
 Οι Δήμοι Τρικκαίων και Δρόπολης Αλβανίας αδελφοποιήθηκαν επισήμως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, με τον αλβανικό Δήμο να πραγματοποιεί με τα Τρίκαλα την πρώτη του παρόμοια διοικητική πράξη. Η αδελφοποίηση είχε συζητηθεί την περασμένη άνοιξη, όταν ο Δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας είχε υποβάλλει την πρόταση στον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Μετά τις απαραίτητες ενέργειες, το Δημαρχείο Τρικκαίων υποδέθηκε τους εκπροσώπους της Δρόπολης: τον Δήμαρχο κ. Ντέτσικα, τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μάνο και τον νομικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Παππά.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε δύο ζητήματα: το ότι η αδελφοποίηση γίνεται επί της ουσίας και επί σημαντικών θεμάτων, με τον Δήμο Τρικκαίων να είναι έτοιμος να παράσχει συνδρομή. Επίσης, ότι αφορά σε πραγματικούς φίλους, με δεδομένη την ελληνικότητα του πληθυσμού της περιοχής.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου Δρόπολης είναι ελληνικής καταγωγής και πρόκειται για τον πλέον ελληνικό Δήμο… εκτός Ελλάδας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ντέτσικας, ο οποίος τόνισε ότι επελέγη ο Δήμος Τρικκαίων για τις δράσεις του, παρ’ ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί δεσμοί επαφής και με άλλους Δήμους της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας τόνισε τη διαφορά ανάμεσα στην ορολογία Γερμανών και Ελλήνων: η ελληνική ορολογία αφορά σε αδελφοποίηση, ενώ η γερμανική σε συνεταιρισμό. Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Τάκης Παζαΐτης, ο τέως αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ντιντής και Αλεστά, αλλα και ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Μητσιούλης, στάθηκαν με έμφαση στην ελληνικότητα και τον πατριωτισμό των κατοίκων της περιοχής Δρόπολης, με την πλούσια ιστορία. Ο κ. Λάππας μάλιστα έδωσε έμφαση και στον πνευματικό πλούτο της περιοχής, με παραδείγματα για τη συνεχή προσπάθεια διατήρησης αυτής της ελληνικότητας. Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Εφη Λεβέντη δήλωσε τη διάθεση του Δήμου να συνεργαστεί και να προσφέρει σε ζητήματα που θα συζητηθούν από κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]