ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προσβολή στο θρησκευτικό συναίσθημα...

Aναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο και με ποια επιχειρήματα οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες προσπαθούν να αλλοιώσουν τον παραδοσιακό εορτασμό των Χριστουγέννων στην πόλη μας.

Με το «έτσι θέλω», κυριολεκτικά, τα τελευταία χρόνια (η αρχή είχε γίνει με τα “σκοτεινά Χριστούγεννα” του κ. Φίλιου) κάνουν ό,τι μπορούν, αρκεί ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων να μην θυμίζει… Χριστούγεννα.

Το να φτάσουν όμως στο σημείο, έναν πύργο σοβιετικής αντίληψης «Τρίτης Διεθνούς» (και φυσικά δεν φταίει ο πύργος γι’ αυτό)   να τον πλασάρουν για χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλοντας να δείξουν πόσο «προχώ» είναι, ξεπερνάει κάθε διαστροφή.

Αν ήθελαν να προσθέσουν στην πόλη ένα γλυπτό ακόμη, ας το έκαναν. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά διαλυμένα που θα έπρεπε από καιρό να είχαν αντικατασταθεί. Εκείνα  όμως τα αφήνουν στη θέση τους. Γιατί να μην πάνε τον πύργο του Τάτλιν στα Λιθαρίτσια ή κάπου αλλού; Αλλά ως χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μήπως έμμεσα θέλουν να "εξευτελίσουν" την κορυφαία γιορτή της χριστιανοσύνης; Δεν είναι αυτό προσβολή στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών;

Όταν, λοιπόν, οι απόπειρες μιας δήθεν εναλλακτικής καλλιτεχνικής προσέγγισης (λες και ο κόσμος βαρέθηκε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που τα βλέπει μια φορά τον χρόνο- και εδώ καμία) κάνουν όλη τη χώρα να γελάει μαζί μας προς τι η πρεμούρα;

Αντί να ομορφύνουν την κεντρική πλατεία, αντί να δώσουν βήμα σε κοινωφελείς ομάδες να δείξουν το έργο τους, αντί να δώσουν χαρά στα παιδιά με κάποια καλαίσθητα σπιτάκια, αυτοί στήνουν σοβιετικούς πύργους. Κι αν δεν ήταν η ιδιωτική πρωτοβουλία να δώσει μια διέξοδο σε ντόπιους και επισκέπτες η πόλη θα είχε απλώς... λαμπάκια για να θυμίζουν την κορυφαία γιορτή του χρόνου.

Το πράγμα, λοιπόν, δεν είναι τόσο αστείο όσο φαίνεται κι ας έχουμε καταντήσει το ανέκδοτο των Χριστουγέννων.
Προειδοποίηση: Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι από τα Γιάνεννα
 Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]