Ιωάννινα:Πολύ "προχώ"...

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία:

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, ανοίγοντας την αυλαία της φετινής εορταστικής περιόδου. Ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων, το οποίο φωτίζουν 14.000 λαμπιόνια, θα στολίζει έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 την κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Επίσης, στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί σπιτάκια για τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, ένα καρουζέλ, ένα τρενάκι, το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», ενώ το παρόν θα δίνει καθημερινά και ο Αη-Βασίλης.

Επίσης, με φάτνη και με χριστουγεννιάτικο δέντρο θα γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη. Το περσινό σκηνικό με τα καρουσέλ και τα παγοδρόμια στην πλατεία Αριστοτέλους θα επαναληφθεί και φέτος, μόνο που αυτήν τη φορά επιλέχθηκε να δοθεί ένα πιο παραδοσιακό χρώμα».

Μια όμορφη γιορτή, ένα πάρτι για την είσοδο στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων  στις 18:30 το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2017. Υποδεχόμαστε τον νέο μήνα, την έναρξη του Μύλου των Ξωτικών και το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα!Και στη γιορτή αυτή, είναι όλοι καλεσμένοι!

Εδώ, σε μας, αναζητείται ένα νορμάλ χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως παντού στον κόσμο – και όχι μόνο στον χριστιανικό. Ακόμη  και οι Κινέζοι οι Γιαπωνέζοι ή οι Τούρκοι στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα για τους χιλιάδες των επισκεπτών τους.

Τι φοβούνται άραγε οι ταγοί της πόλης μας και θέλουν να αποκρύψουν τα παραδοσιακά Χριστούγεννα; Τι επιζητούν θέλοντας να τα αντικαταστήσουν με περίεργες ξύλινες και σιδερένιες κατασκευές ή πύργους του πρώην ανατολικού μπλοκ όπως ο Πύργος του Τάτλιν που σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα γραφεία της Τρίτης Διεθνούς στη Ρωσία του 1919;

Αποφάσισε μήπως ο Δήμος Ιωαννιτών αντί για Χριστούγεννα να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση; Τι θέλει να δείξει στους επισκέπτες της πόλης μας;  Ότι είναι  πολύ «προχώ»;

Παρακάτω, μερικά από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Ελλάδα και τον κόσμο:
                                                                                 ΤΡΙΚΑΛΑ
                                                                               ΕΔΕΣΣΑ
                                                                     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
                                                                                    ΠΕΚΙΝΟ   
                                                                          ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]