ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα για μία ριζική μεταρρύθμιση με ισχυρούς Δήμους, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε  το ψήφισμα με τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για μία ριζική μεταρρύθμιση με ισχυρούς Δήμους, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ:
«Η Αυτοδιοίκηση προχωρά συντεταγμένα και βάζει κόκκινες γραμμές, απαιτώντας τη μεγάλη αλλαγή»

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του Καλλικράτη, τα οικονομικά των Δήμων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το προσωπικό των Δήμων, τη θητεία και την καταστατική θέση των αιρετών



Με μεγάλη πλειοψηφία, σε κλίμα συναίνεσης και σύνθεσης, υπερψηφίστηκαν οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις και προτάσεις  της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για τη μεταρρύθμιση στο κλείσιμο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του στα Ιωάννινα.



Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά τη λήξη του Συνεδρίου, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Αυτοδιοίκηση, ενωμένη, απαιτεί τη μεγάλη αλλαγή. Μία ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση και την ισχυροποίηση του θεσμού.

«Η Αυτοδιοίκηση πιο ώριμη από ποτέ λειτουργεί συντεταγμένα και επιδιώκει τη σύνθεση για το καλό της χώρας. Αυτό το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια αλλά και στην ολοκλήρωση του Συνεδρίου μας. Παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφορές ορισμένων συναδέλφων αιρετών, διαπιστώθηκε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και ουσιαστικότερα, από αυτά που μας χωρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη συμμετοχή και τον εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη σε όλες τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «το συνέδριο δεν επικεντρώθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής αλλά ασχολήθηκε με το σύνολο των ουσιαστικών ζητημάτων, που ταλανίζουν το θεσμό.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης από κάτω προς τα πάνω, με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα εστίασε στη σημασία να προχωρήσει μια ουσιαστική αναδιανομή πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να είναι αυτή που θα αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]