ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΕΑΚΠ καταγγέλει την προσαγωγή &προσωρινή κράτηση του προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών.

Αντιλαϊκές πολιτικές & αυταρχισμός για τον λαό
Προνόμια & ασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο

       Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την ενέργεια των κατασταλτικών δυνάμεων, που το πρωί του Σαββάτου 16/12/2017, προχώρησαν
στην προσαγωγή και προσωρινή κράτηση του συνάδελφου Κώστα Παπαντώνη, προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών.
     Οι αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν το συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα γιατί ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας λίγο πριν την έναρξη του έκτακτου αναπτυξιακού συνεδρίου Δυτικής Αττικής.
    Θεωρούμε πως ενέργειες σαν αυτή, στόχο έχουν να θέσουν σε αμφισβήτηση τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζουν την αντίθεση τους ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.
    Από τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κυβερνητικής βίας και καταστολής, ενάντια στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους,  γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η περίοδος της « ανοχής » που ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθεί ένα ψευδεπίγραφο προφίλ «ανεκτικότητας» και «δημοκρατικού» διαλόγου πήρε τέλος.
   Τώρα που ήρθε η ώρα να φουλάρουν οι μηχανές της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης, με κινητήρια δύναμη τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, που μετάγγιζαν στις δεξαμενές τους όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης με την βοήθεια όλων των κυβερνήσεων, οι « εθνικοί ευεργέτες » και εκπρόσωποι της  « υγιούς » επιχειρηματικότητας, για να πετύχουν θετικούς οικονομικούς ισολογισμούς,  δεν συγχωρούνται πλέον παρόμοιες « αντεθνικές » ενέργειες.

    Η Ε.Α.Κ.Π. επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με την στήριξη των συμμάχων της, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει  « ασφαλές » και « ήρεμο » επενδυτικό κλίμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,  δε διστάζει να θέσει υπό αμφισβήτηση θεμελιώδη δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες με στρατηγικό στόχο την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
   Θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η εφαρμογή των πολιτικών που εξαθλιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, θα βρουν την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων της χώρας και για τον λόγο αυτό επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην ανασύνταξη των δυνάμεων του εργατικού – λαϊκού κινήματος που αποτελεί την ουσιαστική προοπτική για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
  Σύμμαχος της και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού που αρνούνται συστηματικά παρά τις εκκλήσεις της ΕΑΚΠ να καταδικάσουν παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματα του. 
 
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με τη δράση της στέκεται μπροστάρης για τη ματαίωση όλων των σχεδίων της όποιας κυβέρνησης που ως στόχο έχει την καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πυροσβέστες:
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας ενάντια στις πολιτικές που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Να αντισταθούμε δυναμικά στις όποιες κατασταλτικές ενέργειες που ως στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]