Κίνηση Ερυθροσταυριτών:Δεν σέβεστε τίποτα; Ντροπή σας…

Δεν σέβεστε τίποτα; Ντροπή σας…
Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να γράψουμε κάτι εμείς. Η επιστολή ενός ανθρώπου (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση μας) που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα είναι καταπέλτης. Αναφέρεται στον βρώμικο πόλεμο που δέχεται ο Γιατρός Ανδρέας Μαμαντόπουλος. Ένα πρόσωπο που αποτελεί την επιτομή του Εθελοντή. Ίσως τους τρομάζει το ήθος του ή η γενική αποδοχή και ο σεβασμός που απολαμβάνει από το σύνολο των Ερυθροσταυριτών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τον πόλεμο λάσπης που έχει εξαπολύσει η γνωστή παρέα και οι αυλικοί της. Η επιστολή αναφέρεται στο δημοσίευμα του πλαστού site που έχει το όνομα των Σαμαρειτών Λάρισας.
Αν και με αυτή την τοποθέτηση δεν ντραπούν κάποιοι, για να του γυρίσουν την πλάτη και να τον αφήσουν μόνο του με τα “περίεργα” σχέδια του, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.
Διαβάστε την επιστολή και θα κρίνετε: 

ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ
Είναι λυπηρό να παρακολουθεί κανείς να κατακρημνίζεται το κύρος του μεγαλύτερου εθελοντικού ανθρωπιστικού οργανισμού,  όταν καθοδηγούνται νέα παιδιά, με πλήρη άγνοια για το παρελθόν, να στρατεύονται  με φανατισμό.
Οι εθελοντές της Λάρισας ανέλαβαν (ή καλλίτερα τους ανέθεσαν) να αποκαθηλώσουν από το επίπεδο εκτίμησης που έχει μέσα στην ερυθροσταυρική οικογένεια ένας άνθρωπος που δεν συνάντησαν ποτέ και που δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν το έργο και το ήθος του.
Σίγουρα δεν το έκαναν αυτοί. Εντεταλμένη υπηρεσία επιτελούν. Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι νέοι άνθρωποι που τώρα άρχισαν να ασχολούνται με τα θέματα του Ερυθρού Σταυρού θα μπορούσαν να έχουν στα χέρια τους έγγραφα 20ετίας της Κεντρικής Διοικήσεως. Άλλοι ανέλαβαν να προβούν σε έρευνα για να ανακαλύψουν μεμπτά στο παρελθόν αυτού του ανθρώπου, του γιατρού, που το κύρος και η προσωπικότητα του,  τους τρομάζουν.  Και δεν δίστασαν να προβούν ακόμα και σε τυμβωρυχία με δεδομένο ότι ο άνθρωπος που υπογράφει το έγγραφο που «αποκαλύπτουν» δεν βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή. Και ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι η μεθόδευση αυτή γίνεται συνοδευόμενη από το έμβλημα. Το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αυτό που δεν είχαν το θάρρος να κάνουν αυτοί που τα μεθοδεύουν, το ανέθεσαν στη νέα ηγεσία των εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας. Τους νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους σκοπιμότητες.
Τυγχάνει να γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του Περιφερειακού Τμήματος της Ιεράπετρας. Τη γνωρίζω  γιατί αποτέλεσε αντικείμενο πτυχιακής μελέτης από φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρακολούθησα στενά τη δράση και την προσφορά  του. Και πιστεύω ότι αυτή η ιστορία πρέπει να αποτελεί έμπνευση για όλο τον κόσμο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Δεν διστάζω να πω ότι τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, από την εποχή Μαρτίνη μέχρι τις αλλεπάλληλες δικαστικά διορισμένες ηγεσίες που δεν θέλουν να αποχωριστούν την καρέκλα, απογοήτευσαν εμένα, την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που γνωρίζουν. Αλλά αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνουν όσα συμβαίνουν.
Και δεν βλέπω πρόθεση συμμόρφωσης στο όνομα της προστασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στο όνομα των θεμελιωδών αρχών που τον διέπουν. Βλέπω ανωριμότητα και φανατισμό. Προς τι;
Θα έπρεπε να εμπλέκεται ο  εθελοντής στη διελκυστίνδα της  διεκδίκησης της ηγεσίας; Δεν το νομίζω. Βεβαίως ο εθελοντής πρέπει να έχει άποψη και προτάσεις. Βεβαίως κάθε διοίκηση πρέπει να ακούει με προσοχή τους ανθρώπους του που έχει στην πρώτη γραμμή. Όμως κάποιος, όποιος και αν είναι και όποια και αν είναι η προσφορά του, όποια και αν είναι τα καλά και τα κακά του, να τους χρησιμοποιεί για την επίτευξη προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών απαγορεύεται. Αυτό αποτελεί μικρότητα από τη μεριά του και ασέβεια στην αποστολή του εθελοντή. 
Δεν ξέρω πόση βαρύτητα έχει η δική μου γνώμη, ενός ηλικιωμένου πολίτη που ο ίδιος και η οικογένεια του, σε εποχές πολέμου και κατοχής ευεργετήθηκαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Θα τολμήσω όμως να απευθύνω έκκληση.
 Μην παρασύρεστε. Κάθε σας πράξη να είναι προς το καλό. Προστατεύστε με την ψυχή σας το σύμβολο σας. Εμείς το έχουμε στην καρδιά μας. Είναι η σειρά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]