Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι και την Παρασκευή

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιήσουν μέχρι την Παρασκευή οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα από την εφορία. Έτσι, κατά το επόμενο τριήμερο αναμένεται ότι στις εφορίες και τις τράπεζες θα σχηματιστούν ουρές από φορολογούμενους που μέχρι και το τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας του 2018,τον ΦΠΑ Νοεμβρίου ή ακόμη και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών.

Αναλυτικότερα, οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν είναι:

• ΕΝΦΙΑ: Έως τις 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%, μη πληρωμή της οφειλής βάζει τους φορολογούμενους στο κάδρο των κατασχέσεων.

• Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Στις 31 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Όμως στο γκισέ οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν έως 2 ευρώ προμήθειας. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

• Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.

• ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

• Δόσεις ρυθμισμένων οφειλών: Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους τους εντός των προθεσμιών βάζουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ακόμα πιο απλά στην πιστωτική τους κάρτα. Μην ξεχάσετε τη δόση του Δεκέμβρη και ακόμα περισσότερο μην ξεχάσετε τη δόση του Γενάρη. Από το 2018 μια ημέρα καθυστέρησης στην εξόφληση της δόσης ρυθμισμένης οφειλής, οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]