Ασφαλής οδήγηση και ασφάλιση: Το δίπτυχο για καλή χρονιά!

Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών! Για να μπορέσουμε να την απολαύσουμε θα πρέπει να έχουμε το νου μας να οδηγούμε με σύνεση, αλλά και να έχουμε την σωστή ασφαλιστική κάλυψη που θα μας καλύψει στην όποια στραβή!

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών είναι πολύ απαιτητική. Ο οδηγός πρέπει να είναι προσηλωμένος και προσεκτικός την ώρα που οδηγεί καθότι οι περισσότεροι είναι χαλαροί και ευδιάθετοι και δεν είναι η προσοχή τους στην οδήγηση όπως και θα έπρεπε. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε, τόσο στο οδηγικό κομμάτι όσο και στο ασφαλιστικό!

Φορέστε σωστά ελαστικά

Τα ελαστικά είναι ένα κομμάτι του αυτοκινήτου μας το οποίο είναι μείζονος σημασίας για την ασφαλή του κίνηση σε κάθε είδους οδόστρωμα. Ο ρόλος τους -σε άσχημες καιρικά συνθήκες είναι σημαντικός. Αν τα ελαστικά που έχετε στο αυτοκίνητό σας είναι φθαρμένο καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσετε άμεσα, καθότι δεν θα σας προσφέρουν την παραμικρή πρόσφυση. Ακόμα και αν αλλάξετε τα ελαστικά σας θα πρέπει να είστε γνώστες της σωστής συντήρησής τους, για να αποδίδουν στο έπακρο. Αν μένετε σε ορεινές περιοχές, που η θερμοκρασία πέφτει κατά πολύ και οι χιονοπτώσεις είναι συχνό φαινόμενο, καλό θα ήταν να σκεφτείτε την λύση και των χειμερινών ελαστικών.

29 12 17 alysides

Διατηρείτε την απόσταση ασφαλείας και ήρεμες κινήσεις του τιμονιού

Γράφει:
Γιώργος Μούζος

Γενικότερα καλό θα ήταν να είστε ήρεμοι στο τιμόνι και να αποφεύγετε τις νευρικές κινήσεις. Μιας και οι βροχές ή ακόμα και τα χιόνια (για τους τυχερούς που μένουν σε πιο ορεινές περιοχές) μειώνουν κατά πολύ την πρόσφυση, κάτι που μεταφράζεται ως μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος. Επομένως αφήνετε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ώστε να αποφύγετε τις οπίσθιες συγκρούσεις. Κάτι που δεν θα στεναχωρήσει εσάς, αλλά και τον ασφαλιστή σας ο οποίος θα πρέπει να τρέχει χρονιάρες μέρες!

Επιπρόσθετα οι κινήσεις του οδηγού, τόσο στη χρήση του τιμονιού, όσο και του φρένου και του γκαζιού, πρέπει να είναι ήρεμες, χωρίς άτσαλους χειρισμούς που θα προκαλέσουν την απότομη αποσταθεροποίηση του αυτοκινήτου σας.



Ελέγχετε συχνά την λειτουργία των φώτων, υαλοκαθαριστήρων και ανάρτησης

Τους χειμερινούς μήνες το σκοτάδι πέφτει πιο γρήγορα, άρα γίνεται και συχνότερα το άναμμα των προβολέων. Φροντίστε να λειτουργούν σωστά ώστε να είστε ορατοί από τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και από τους πεζούς. Επίσης σε περίπτωση βροχής ή ομίχλης πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σημαντική είναι η ρύθμιση του ύψους της δέσμης, αν στο πίσω κάθισμα κάθονται πάνω από 2 επιβάτες. Το να μην λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες με βροχή είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να σας συμβεί. Η ορατότητα περιορίζεται τρομερά και κατά συνέπεια αυξάνεται το άγχος σας, κάτι που μπορεί να σας οδηγήσει σε άτσαλους χειρισμούς με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο έλεγχος των υαλοκαθαριστήρων -και ειδικά στα λαστιχάκια- είναι απαραίτητος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η άψογη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων παίζει σημαντικό ρόλο στην ορατότητα του οδηγού. Τέλος, ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που προσέχουν τη λειτουργία της ανάρτησης του αυτοκινήτου τους. Μια φθαρμένη ανάρτηση που δεν εξασφαλίζει την επαφή των τροχών με το οδόστρωμα είναι καταστροφικό και μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Απευθυνθείτε στο μηχανικό σας για τον έλεγχό της.



Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Σαν ευαγγέλιο στο ντουλαπάκι!

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, αλλά ταυτόχρονα και λυτρωτική, μιας και μας καλύπτει από καταστάσεις – αποζημιώσεις που δύσκολα θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα ασφάλισης, ακόμα και στη βασική κάλυψη. Επιλέξτε με άνεση την ασφαλιστική εταιρεία της αρεσκείας σας και το προϊόν που σας προσφέρει και έχετε κατά νου πως η χαμηλή τιμή δεν είναι πανάκεια. Βλέπετε ένα «φθηνό» συμβόλαιο μπορεί να μην επιβαρύνει την τσέπη σας κατά τη πληρωμή του, αλλά οι περιορισμένες του καλύψεις του, πιθανόν θα σας στοιχίσουν ακριβότερα σε περίπτωση ατυχήματος ή μιας βλάβης.

Τέλος, αξιολογήστε τις καλύψεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας και για κανένα λόγο μην μένετε με απορίες. Συζητήστε διεξοδικά με τον ασφαλιστή σας όποια απορία κι αν έχετε για το συμβόλαιό σας!



Καλή χρονιά σε όλους σας!
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]