Σημαντικά Έργα Ανάδειξης Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σε Κουκούλι, Σκαμνέλι Και Βίτσα

Νέα σημαντικά έργα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των θρησκευτικών μνημείων του Ζαγορίου, προωθούνται μέσα από πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου  σε συνεργασία με τον Δήμο, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τις προγραμματικές συμβάσεις για  αυτά τα έργα.



Το πρώτο και μεγαλύτερο  αφορά τη β΄ φάση του έργου της Αναστύλωσης της οικίας Πλακίδα στην Τ.Κ. Κουκουλίου του Δήμου Ζαγορίου, με συνολικό προϋπολογισμό 247.340 €.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας, Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου έλαβε σχετική απόφαση στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το δεύτερο αφορά τις εργασίες στεγανοποίησης  του λαογραφικού Μουσείου Βίτσας προϋπολογισμού 20.000 € για τις οποίες η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ζαγορίου.

Πολύ σημαντικό είναι και το τρίτο έργο που του οποίου εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίησή του. Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαμνελίου» προϋπολογισμού 150.000€.  Η προγραμματική σύμβαση  θα υπογραφεί από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, την Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τέλος, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Ζαγορίου θα χρηματοδοτηθεί  η προμήθεια σωλήνων για την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα για την Τ.Κ. Φραγκάδων με προϋπολογισμό 6.851€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]