Εξαίρεση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Αρταίων από την καταβολή διοδίων στην Ιόνια Οδό ζητά ο Δήμαρχος

Εξαίρεση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Αρταίων από την καταβολή διοδίων στην Ιόνια Οδό ζητά ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης
Την εξαίρεση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Αρταίων από την καταβολή διοδίων επί της Ιόνιας Οδού στο κομμάτι από Άρτα προς Ιωάννινα και από Άρτα προς Αμφιλοχία και Αγρίνιο ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υποδο
μών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού για εξαίρεση των μονίμων κατοίκων της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Μετσόβου από τα διόδια των περιοχών τους στην Εγνατία Οδό.
Αυτό ανακοίνωσε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα και για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης που έγινε στην Άρτα.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε μια σειρά πολύ σημαντικών αποφάσεων που απασχολούν το Δήμο μας, αλλά και όπως φάνηκε απασχολούν και πολλούς Δήμους ακόμη. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την στήριξη της ΚΕΔΕ στην πρωτοβουλία που έχουμε ξεκινήσει ως Δήμος να συνεργαστούμε με τους Δήμους από τους οποίους περνά η Ιόνια Οδός για να πετύχουμε μείωση των τελών διέλευσης από τα διόδια, καθώς και στήριξη στο αίτημά μας για δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους των περιοχών που φιλοξενούν πολύ μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, όπως η Άρτα (Πουρνάρι Ι και ΙΙ). Σε καμία περίπτωση αυτό το αίτημα δεν είναι ουτοπικό, αφού όπως φάνηκε υπάρχουν πολλοί Δήμοι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία μας, ενώ υπάρχει ήδη η σχετική ΚΥΑ που προβλέπει δωρεάν ρεύμα στις περιοχές που φιλοξενούν υδροηλεκτρικά έργα μικρής ισχύος μέχρι 15 MW» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.
Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία
Στο μεταξύ, ο κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε το Σώμα και για την επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, με την οποία ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων, καθώς και όσες άλλες περιοχές του Δήμου επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. «Στηρίζουμε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να πράξει άμεσα τα δέοντα για την αποκατάσταση δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πολύ έντονες βροχοπτώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.
Ψήφισμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Τέλος, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ που  ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]