Ο Δήμος Ζαγορίου εφαρμόζει δικαστική απόφαση για δημοτικό ακίνητο στην Ελάτη

Με αφορμή αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το δημοτικό ακίνητο που λειτουργούσε ως εστιατόριο στην Τοπική Κοινότητα Ελάτης,  ως Δήμος Ζαγορίου οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για να μην αιωρούνται διάφορες «κατηγορίες», ανακρίβειες  και γίνονται παρερμηνείες επί του θέματος.

Ο Δήμος Ζαγορίου δεν ανοίγει ή κλείνει καταστήματα κατά το δοκούν, απλά υποχρεούται να προασπίζει τα συμφέροντα του και να εφαρμόσει δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας ο μισθωτής οφείλει να αποχωρήσει και να παραδώσει το ακίνητο, όπως και έγινε.

Επομένως, δεν πρόκειται για κάποια αναίτια έξωση ή ανάλγητη στάση εκ μέρους του Δήμου, αλλά για την εκτέλεση δικαστικής απόφασης.

Από τον πρώην  Δήμο Κεντρικού Ζαγορίου το συγκεκριμένο κατάστημα είχε  μισθωθεί το 2004.

Στις 4-7-2014 η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγορίου κατέθεσε αγωγή κατά του μισθωτή για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί ο Δήμος, ο οποίος δικαιώθηκε, να εφαρμόσει πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Όσα, στο εξής,  διακινούνται στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούν την ουσία, αλλά τις προσωπικές επιθυμίες και απόψεις καθενός και δεν αγγίζουν τη δημοτική αρχή.

Το θέμα είναι καθαρά νομικό, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και δεν επαφίεται στην καλή θέληση ή ευαισθησία κανενός αυτοδιοικητικού να το προσεγγίσει με άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]