Πολάκης: Μαυσωλείο διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ως «μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που υποστήριξε πως το συνολικό ποσό της κατάχρησης υπερβαίνει τα 600 - 700 εκατ. ευρώ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «για κάποια χρόνια πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ».
Όπως είπε, «σε μια χρονιά μεγάλων περικοπών και μνημονίων (το 2014) έδωσαν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης» υποστηρίζοντας ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίον τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς), καθώς «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]