Την Δευτέρα στα Δικαστήρια η “μητέρα των μαχών”

Την Δευτέρα στα Δικαστήρια η “μητέρα των μαχών”

Επιτέλους φτάνει η ώρα μηδέν και η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών είναι στις επάλξεις.
Τη Δευτέρα στις 11/12 εκδικάζεται η προσφυγή του Υπουργείου Υγείας για αντικατάσταση της τωρινής Διοίκησης με την οποία όπως αναφέρει δεν επιθυμεί την περαιτέρω παραμονή της.
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα η απόφαση θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη και να είναι αποτέλεσμα μιας τυπικής διαδικασίας.
Η επιστολή της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης (ΕΣΔ/CMC) του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) της Διεθνούς Ομοσπονδίας  Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.Ε.Σ./IFRC είναι απλή και ξεκάθαρη. Συνομιλεί μόνο με την Κυβέρνηση της Ελλάδος και αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στις 8 Μαρτίου του 2018 αναστέλλει την λειτουργία του Ε.Ε.Σ.
Η θέση της Κυβέρνησης μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας δεν επιθυμεί την συνέχιση της παραμονής της διοίκησης Αυγερινού στην ηγεσία του Ε.Ε.Σ.
Αυτά τα δυο στοιχεία μόνο δείχνουν τον δρόμο της σωτηρίας του Ερυθρού Σταυρού από το κλείσιμο και τον διεθνή διασυρμό.
Αν υπήρχε έστω και ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας από την παρούσα διοίκηση θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί σαν ελάχιστο δείγμα καλής θέλησης για να βρεθεί λύση.
Αντί αυτού όμως κάνει έναν λυσσασμένο αγώνα για να κρατήσει δέσμιο τον Ερυθρό Σταυρό στις πρακτικές που τον έχουν διαλύσει. Δεν χρειάζονται λόγια. Μια απλή ματιά στις φωτογραφίες των παρελάσεων του 2016 και του 2017 τα λέει όλα.
Μια απλή ανάγνωση των δεκάδων παράτυπων και παράνομων τιμωριών που έχουν ένα κοινό στοιχείο. Χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία, χωρίς να έχει ζητηθεί απολογία (ούτε τα δικαστήρια στα βάθη της Αφρικής δεν το τολμάνε αυτό) στέλνουν ένα χαρτί με την ποινή και με τον λόγο που την επέβαλαν, ο οποίος είναι ίδιος πάντα. Ανάρμοστη συμπεριφορά. Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα Εθελοντές που για σειρά ετών ήταν υπόδειγμα Εθελοντή και ανθρώπου παραφρόνησαν και μαζικά έγιναν απείθαρχοι και απροσάρμοστοι στις αρχές του Ερυστοσταυρικού πνεύματος. Ή μήπως πρόκειται για ξήλωμα το πραγματικού Ερυθρού Σταυρού και το στήσιμο ενός μηχανισμού υποταγμένου που δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα;
Αλλαγές  πετυχημένων Περιφερειακών Συμβουλίων χωρίς καμιά αιτιολογία και αντικατάσταση τους από συγγενείς και φίλους. Μάλλον αυτό εννοούν όταν μιλάνε για την «μεγάλη οικογένεια του Ε.Σ.».
Παραγκωνισμοί και περιθωριοποίηση (απλήρωτων) εργαζομένων που τολμάνε να πουν “μα αυτό δεν είναι σωστό” ή  “αυτό δεν το υπογράφω γιατί θα πάω φυλακή” όταν πάρουν μια «περίεργη» εντολή.
Η χρησιμοποίηση καταδικασμένων για βιαιοπραγία εν ώρα υπηρεσίας σε «ειδικές αποστολές», η ανίερες συμμαχίες, με επίσης καταδικασμένους για συκοφαντική δυσφήμηση, εργαζόμενους που αντί να υποστηρίξουν τους απλήρωτους εργαζόμενους στηρίζουν το “αφεντικούλι” τους ακόμη και με απειλές ή τραμπουκισμούς εναντίον συναδέλφων τους. 
Και πολλά άλλα που δείχνουν μέχρι ποιο βάθος έχει φτάσει η σήψη (ίσως και η παρανομία, δεν το γνωρίζουμε) στον τρόπο που διοικείται σήμερα ο Ε.Ε.Σ.
Από όλα αυτά θέλουν να απαλλαγούν το ΚΔΣ της Γενεύης και η Κυβέρνηση.
Και όμως οι άνθρωποι αυτοί που «έκλεψαν» με μια εξάμηνη εντολή για να κάνουν εκλογές και τίποτα άλλο κρατούν για έκτο εξάμηνο αιχμάλωτο τον Ερυθρό Σταυρό και προσπαθούν με μια ανεξήγητη λύσσα να μην τον αφήνουν ακόμη και αν αυτό σημαίνει την διάλυση του.
Τι ένοχα μυστικά κρύβουν; Δίψα για εξουσία; Φόβο για κάτι ποινικά κολάσιμο; Ή μήπως για κάτι κόμη πιο βαθύ;
Ότι και αν είναι μεταχειρίζονται άπειρα αθέμιτα μέσα. Χρησιμοποιούν τις διασυνδέσεις τους για επανειλημμένες επισκέψεις στα δικαστήρια μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Ελπίζουμε να μην έχουν κάτι πονηρό στο μυαλό τους. Αυτό δεν το φοβόμαστε γιατί δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί Δικαστής που θα αγνοήσει όλα τα παραπάνω στοιχεία επειδή  πιστεύουμε στην ακεραιότητα των Ελλήνων  Δικαστών.
Περίεργες διασυνδέσεις με μεγάλο κόμμα της Βουλής που αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του έτειναν χείρα βοηθείας χωρίς να κατανοούμε τον λόγο. Δεν μας πείθει μόνο η «κομματική συγγένεια». Πρέπει όμως να πούμε ότι τις τελευταίες μέρες – μάλλον διαβλέποντας τους κινδύνους – αποστασιοποιήθηκαν αρκετοί και αρκετά.
Ρυπαρές και αηδιαστικές ανακοινώσεις που πάντα τις βγάζουν οι “μπροστινοί” ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι γραμμένες από το ίδιο χέρι. Τελευταίο κρούσμα αυτό της Λάρισας του πιο πειθήνιου και υποταγμένου τμήματος αλλά και η εστία αντίστασης που μας συσπείρωσε σε μια Πανελλαδική Κίνηση.
Αλλά τις τελευταίες μέρες έφτασαν ο πρόεδρος και η αυλή του μέχρι του σημείου ή προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο για λόγους εντυπώσεων ή γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Διαδίδουν με περισσό θράσος ότι θα κάνουν εκλογές με το νέο καταστατικό και μάλιστα εγγράφουν και μέλη εισπράττοντας και άλλα πεντάευρα.
Όμως υπάρχει Δικαστική απόφαση που κρίνει άκυρη την Γενική Συνέλευση που το ψήφισε άρα οτιδήποτε έπεται αυτής δεν υφίσταται. Μάλλον θα προσπαθήσουν με νομικά τερτίπια και περίεργες ερμηνείες της ξεκάθαρης απόφασης να πείσουν την Δικαστή που θα δικάσει την Δευτέρα ότι θα κάνουν και νέα Γενική Συνέλευση και εκλογές ή για να την μπερδέψουν ή για να κερδίσουν χρόνο.
Όμως αυτό λύνεται πολύ απλά. Η πλευρά Βασιλογιαννακόπουλου – η μόνη που νομιμοποιείται να το κάνει – να καταθέσει έφεση και θα πρέπει η αίτηση εφέσεως να κατατεθεί μετά και την κατάθεση της προσθήκης αντίκρουσης δηλαδή την Πέμπτη για να μην επικαλεστεί ο Αυγερινός στο ακροατήριο ότι δημιουργούνται από τους Μαρτινικους προσκόμματα στη διενέργεια εκλογών ώστε η υπόθεση να εκδικασθεί για τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα και όχι για τις ντρίμπλες που θα προσπαθήσει να κάνει – όπως και στο παρελθόν – η πλευρά Αυγερινού. Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι Νομικοί και Δικαστικοί κύκλοι που δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Έτσι η ομάδα των Γιατρών που αποκαλούνται και “Μαρτινικοί” θα αποτινάξει από πάνω της την φήμη ότι τα έχει βρει με πλευρά Αυγερινού. Σε διαφορετική περίπτωση η υποψία θα γίνει βεβαιότητα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κατατεθεί η έφεση γιατί πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.  Δηλαδή την επόμενη ημέρα του ΕΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ και ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ !
Φυσικά απέναντι στην πλευρά Αυγερινού δεν είναι μόνο η πρόταση του Υπουργείου. Υπάρχουν και άλλες δυο πλευρές τάσσονται απέναντι στην σημερινή κατάντια. Είναι οι πλευρές Ανδρικόπουλου αλλά και αυτή Γεωργακόπουλου που θα παραστούν.
Σαν Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών δεν ενδιαφέρει ποια πλευρά θα προκριθεί και θα πάρει την εντολή. Μας ενδιαφέρει μόνο η διενέργεια εκλογών και η επανασύσταση και η αναδιάρθρωση του Ερυθρού Σταυρού. Και θα σταθούμε δίπλα σε όποιον το επιδιώξει αλλά και απέναντι σε όποιον σκεφτεί διαφορετικά. Φτάνουν πια όσα υπέστη ο Ε.Ε.Σ. τα τελευταία χρόνια. 
Θα τα ξέρουμε όλα την Δευτέρα το πρωί…

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]