Αντικομουνιστική έκρηξη δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας στο Δήμο Κόνιτσας

Αντικομουνιστική έκρηξη δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας στο Δήμο Κόνιτσας


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και
εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κόνιτσας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει να γίνουν τα κατάλληλα έργα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάντια του δρόμου στην Λαγκάδα Κόνιτσας. Η έλλειψη κατάλληλων τεχνικών έργων δεν είναι τυχαία αλλά γιατί από την μια οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν άλλες πιο κερδοφόρες προτεραιότητες από την άλλη η τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμος) ως κομμάτι του αστικού κράτος λειτουργεί ουσιαστικά μόνο για την διευκόλυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Παρ΄όλο που έγκαιρα  ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κόνιτσας, από την αρχή του καλοκαιριού αλλά και το δημοτικό συμβούλιο του Οκτώβρη είχε προειδοποιήσει,  τίποτε δεν πάρθηκε υπ΄ όψη και τίποτα δεν έγινε. Η δημοτική αρχή είχε άλλες προτεραιότητες.
Συμμετείχε στο συνέδριο που στόχο είχε πως οι ορεινοί δήμοι θα συμβάλουν στα σχέδια των μεγάλων ομίλων για κέρδη από τον τουρισμό, την  ενέργεια, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, πράγμα που προϋποθέτει και άλλα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, α/α  και  φτωχούς αγρότες της περιοχής.
Η δημοτική αρχή βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τη κυβέρνηση και το αστικό κράτος, που ενισχύει τη φορολοηστεία, τις περικοπές στις δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες, για να μοιράζει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού σε επιδοτήσεις των μεγάλων επιχειρηματιών. Για να κλείνουν τα στόματα των λαϊκών οικογενειών που αγανακτούν και φτωχαίνουν από την πολιτική τους, μοιράζουν τρόφιμα, μερίσματα, θέσεις εργασίας για λίγους μήνες με άθλιους μισθούς κλπ.  Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που όλοι μαζί υπόσχονται
Από την άλλη σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα, η κυβέρνηση μοιράζει καταστολή με ΜΑΤ, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και ενιότε αντικομμουνισμό. Αυτό το ρόλο επέλεξε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάκκας Κωνσταντίνος για να κρύψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για καταστροφή του δρόμου προς το χωριό Λαγκάδα που γίνεται για δεύτερη φορά.
Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάκκας Κωσταντίνος  τυφλωμένος από αντικομμουνιστικό μένος χρέωσε στο ΚΚΕ την έλλειψη τεχνικών έργων λέγοντας ότι τα «εκατομμύρια» που έδωσε για την κατασκευή του μνημείου -μουσείου στην Θεοτόκο, θα έπρεπε να τα δώσει για την προστασία του δρόμου της Λαγκάδας. Το δηλητήριο του αντικομμουνισμού ήταν τόσο βαθύ που έφτασε στο σημείο να πει ότι ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα έπρεπε να μιλά Ρωσικά αντί για Ελληνικά και πολλά άλλα.
Από την τοποθέτηση του συγκεκριμένου συμβούλου βγαίνει το συμπέρασμα  ότι  δημιουργία του μνημείου και μουσείου του ΔΣΕ στη Κόνιτσα πόνεσε βαθιά την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κόνιτσας. Ενόχλησε ότι μένει ζωντανή η μνήμη όλων αυτών που έδωσαν τη μάχη για την ανατροπή  του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που  γεννά  φτώχεια κρίσεις και πολέμους. Επίσης δεν ξεχνάμε τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει, το καλοκαίρι που μας πέρασε, η δημοτική αρχή του Δήμου Κόνιτσας στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Κόνιτσας του ΚΚΕ στη Δροσοπηγή όπου προβλήθηκε το DVD με τίτλο «Τι και αν έπεσε ο Γράμμος εμείς θα νικήσουμε» και συμμετείχαν μαζικά οι κάτοικοι του χωριού.
Τελικά αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η πάλη για τις λαϊκές ανάγκες, για μια άλλη κοινωνία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο παραμένει ζωντανή και στα χωριά της Κόνιτσας. Εμπνέει διδάσκει.
Ενοχλεί το ΚΚΕ και η δράση του, που ζητάει να μη συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες με τα ψίχουλα, αλλά να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, τον πλούτο που καθημερινά αυτοί παράγουν. Γι΄ αυτό ο αντικομμουνισμός  γίνεται δόγμα της κυβέρνησης, της ΕΕ, των καπιταλιστών μαζί με τα τσιράκια της εργοδοσία τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλους συνοδοιπόρους τους.
Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να διανοηθεί ο κύριος Λάκκας αλλά και πολλοί άλλοι, πως το Μουσείο-Μνημείο στην Θεοτόκο  έγινε χάρη στην προσφορά των μελών της οικογένειας του αγωνιστή και μαχητή του ΔΣΕ Χρ. Ζούνη που έδωσαν το σπίτι τους, που είναι στην Θεοτόκο, για το λόγο αυτό αλλά και με τις προσφορές και την εθελοντική εργασία των μελών και των φίλων του ΚΚΕ, οι οποίοι και συνεχίζουν την προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση του.
Αυτό που θέλει ο δημοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους είναι να σβήσει την ιστορική μνήμη ότι στα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε ύψωμα του ηρωικού τόπου, αντηχεί ακόμα ο πόθος των μαχητών του ΔΣΕ για μια καλύτερη ζωή. 
Το Μουσείο Μνημείο στην Θεοτόκο όπου αναφέρονται ταξινομημένα ανα χωριό περισσότερα από 400 ονόματα «φαντάζει καντήλι που σιγοκαίει στη μνήμη των συντρόφων που χάθηκαν και φάρος που φωτίζει τους αγώνες κατά της εκμετάλλευσης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εγγονός του μαχητή του ΔΣΕ Χ. Ζούνης, αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και  μια έννοια έχει ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια σε όλα τα  παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης, που τα εξειδικεύει και τα εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή της Κόνιτσας. Συμμετέχουμε την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10 το πρωϊ.
Κόνιτσα 7/12/2017
ΚΟΒ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]