Ομιλία Γ.Στέφου στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό

Ομιλία στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος τοποθετήθηκε χτες 12/12 στην ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018. Στην ομιλία του ο κ. Στέφος άσκησε συνολική κριτική στην πολιτική και την τακτική της αντιπολίτευσης, αποδίδοντάς της πολιτικό αμοραλισμό και αήθη πρακτική. Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2018, ως ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, σηματοδοτεί τους τίτλους τέλους για το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ, το οποίο βασίστηκε στην καταστροφολογία, την κατασκευή fake news, την υπόγεια και ψευδή διασύνδεση των γραφείων τύπου της ΝΔ και των γραφείων μερίδας των ΜΜΕ. Στηλίτευσε την σκανδαλολογία της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για παρελκυστική τακτική, με μοναδικό σκοπό να στραφεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Noor, Siemens, Paradise Papers, σε ανύπαρκτα σκάνδαλα της παρούσας κυβέρνησης, με μοναδικό σκοπό να πειστεί η κοινή γνώμη ότι όλοι ίδιοι είναι.  Όπως ανέφερε ο κ. Στέφος σε μια αποστροφή της ομιλίας του: «δυστυχώς για σας, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η χώρα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά το 2015. Υπήρχε και πριν. Και το πριν της χώρας ήταν η Novartis, η Siemens, το Noor 1, το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Παπασταύροι, οι Χριστοφοράκοι, οι Μαντέληδες, οι Κοσκωτάδες, οι Παπαγεωργόπουλοι, τελευταία τα Paradise Papers και κάτι «διαφωτιστικές οικίες» στο Παρίσι. Αν υπήρχε Εθνικό Μουσείο διαφθοράς δε θα έφτανε να χωρέσει τα σκάνδαλα σας!!!!!».
Στη συνέχεια ο βουλευτής μίλησε για την δήθεν εναλλακτική πρόταση της ΝΔ, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποκρύπτει πώς θα καλυφθεί το κενό των εσόδων από τη μείωση της φορολογίας. «Αποκρύπτετε» είπε ο κ. Στέφος  «το πώς θα πιάσετε τους δημοσιονομικούς στόχους, πράγμα που 45 χρόνια δεν το έχετε καταφέρει ποτέ.  Ήδη έχετε δώσει κάποια δείγματα γραφής στις συζητήσεις στο κοινοβούλιο, κάθε φορά που η κυβέρνηση έφερνε προς ψήφιση κάποιο νομοσχέδιο που προέβλεπε κοινωνικές παροχές. Να σας θυμίσω το νομοσχέδιο για την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών, τα δωρεάν σχολικά γεύματα, τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ,  το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας με το οποίο αυξήθηκαν οι πόροι προς την έρευνα και την αρωγή των νέων επιστημόνων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Ευτυχώς τουλάχιστον που για το κοινωνικό μέρισμα φέτος βάλατε μυαλό, γιατί για όλα τα υπόλοιπα μας είπατε ότι θα τα καταργήσετε όταν γίνετε κυβέρνηση.  Άρα, αν κυβερνήσετε,  οι στόχοι θα επιτευχθούν μέσα από δραματικές περικοπές δημοσίων δαπανών, με μαζικές απολύσεις και τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και στο δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας. Αυτό είναι το λανθάνον νόημα των λόγων σας. Ενυπάρχουν στην ιδεολογία σας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αριστεία της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής και των off shore».
Τελειώνοντας ο κ. Στέφος, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών με γνώμονα το καλό του πολίτη. Κάλεσε δε, την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάξει το αφήγημά της για το καλό της χώρας και του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]