Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Υπ. Παιδείας ...για τον αιφνίδιο θάνατο εκπαιδευτικού μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Στο θάνατο της Μουτσίκα Ευγενίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων,αναφέρεται με ανακοίνωσή της  η ΟΛΜΕ ,εκφράζοντας  πρωτίστως  τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης  και καταγγέλοντας  παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας για ανάλγητη Πολιτική ...
Η άτυχη εκπαιδευτικός ,ιδιαίτερα αγαπητή στην κονωνία των Ιωαννίνων , έχασε  τη ζωή της  μετά απο εγκεφαλική αιμοραγία και  σήμερα  οδηγήθηκε  στην τελευταία της κατοικία .

Τι  καταγγέλει η Ανακοίνωση -Καταγγελία της  ΟΛΜΕ για τον θάνατο της εκπαιδευτικού 


Η Ευγενία Μουτσίκα  διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, στηρίζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου. Ήταν μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε για το ήθος της, την εργατικότητά της και ήταν αγαπητή  στους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και όσους τη γνώριζαν. Με πολλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον και  αγάπη για το δημόσιο σχολείο. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων κωπηλασίας στα Γιάννενα.
Το τελευταίο διάστημα η  53χρονη Ευγενία μητέρα τριών παιδιών  αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία είχε επικαλεστεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα της για απόσπαση στα Ιωάννινα.
Οπως αναφέρει η  ΟΛΜΕ στην  επίμαχη    ανακοίνωση ,  η Ευγενία ανήκε   στην ομάδα των 14 αιρετών μελών Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε των οποίων την απόσπαση αρνούνταν  να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου αδιαφορώντας για την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 άρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα.
Η  ανεξήγητη καθυστέρηση  όμως της υπογραφής της απόσπασής της που νόμιμα δικαιούνταν στα Ιωάννινα,  την είχε φορτίσει ιδιαίτερα   και  όπως  υπογραμμίζεται    απο την  ΟΛΜΕ , ο Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραφε την απόσπαση της,  παρότι αυτή είχε εγκριθεί από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε ήδη από τις 3 Νοεμβρίου!
Δυστυχώς η 53χρονη γυναίκα  υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα) και νοσηλευόταν  στην εντατική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την Τρίτη 5/12 έως την Τετάρτη 13/12,  όπου και κατέληξε,βυθίζοντας το πένθος την οικογένειά της,τους συναδέλφους της   και όλους όσοι τη γνώριζαν ..
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ  μέσω  της  ανακοίνωσής που δόθηκε στη δημοσιότητα , καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος, παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, καθώς και άλλα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα,  ενώ όπως υπογραμμίζεται    σ 'αυτή 
 "η αναλγησία του Υπουργού Παιδείας  ήταν εκείνη που οδήγησε τη συνάδελφό τους  στη βιολογική εξόντωση"

Η ΕΛΜΕ  τέλος δηλώνει  ότι    το Δ.Σ   θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο την πολιτική της απαξίωσης των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]