ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα δείχνει ο δείκτης ζημιών στο κλάδο αυτοκινήτου

Αυξήθηκε ο δείκτης ζημιών του κλάδου αυτοκινήτου στο 66,1% για το 2016 έναντι του 62,4% το 2015, σύμφωνα με τα την στατιστική επετηρίδα ασφάλισης αυτοκινήτου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΑΕΕ.

Η αύξηση αυτή προμηνύει αρνητικά αποτελέσματα για τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου και συνεπώς την ανάγκη αύξησης των ασφαλίστρων, εάν συνυπολογισθούν τα διοικητικά έξοδα και το κόστος πρόσκτησης εργασιών.

Η στατιστική επετηρίδα ασφάλισης αυτοκινήτου εκδίδεται για μία ακόμη χρονιά στην νέα της μορφή, επικαιροποιημένη με τα στοιχεία του 2016, αναφέρει στον πρόλογο της έκδοσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

Η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. Συμμετέχει κατά 49,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 25,4% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών (στοιχεία έτους 2016). Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων 3. Χερσαίων οχημάτων και 10. Αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2016 ήταν 986 εκατ. € μειωμένη κατά 8,7% σε σχέση με το 2015. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν παραγωγή 2,0 δισ. €, αυξημένη κατά 2,7% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Στην παρούσα Στατιστική Επετηρίδα συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 28 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 91% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2016.

Οι σημαντικότεροι αριθμοδείκτες που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων του έτους 2016, αναφορικά με την ασφάλιση αυτοκινήτων για το σύνολο των καλύψεων και των οχημάτων, έχουν ως εξής:
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]