Συνένωση δυνάμεων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών για τα διόδια σε Εγνατία και Ιόνια Οδό

Συνένωση δυνάμεων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών για τα διόδια σε Εγνατία και Ιόνια Οδό

Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια  Δροσοχωρίου των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Ανατολικής και Κράψης θα προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά α
πό εισήγηση του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα.
Ο κ. Μπέγκας κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε πως μπορεί η εφαρμογή του μέτρου της ελεύθερης διέλευσης να είναι για περιορισμένο διάστημα, ωστόσο έστω και γι’ αυτό το λίγο χρόνο θα πρέπει οι κάτοικοι των δύο αυτών δημοτικών διαμερισμάτων να συμπεριληφθούν στη λίστα με όσους δικαιούνται να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια του Δροσοχωρίου.
Ο Δήμαρχος παράλληλα κάλεσε την Περιφέρεια Ηπείρου να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να υπάρξει μια κοινή και τεκμηριωμένη άποψη για τη δίκαιη λειτουργία των διοδίων σε Εγνατία και Ιόνια οδό.
«Πρέπει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου να κάνουμε όλοι οι φορείς της Ηπείρου μια παρέμβαση από κοινού.
Είναι αρχή μας και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα, πως σε όλα τα μεγάλα ζητήματα πρέπει να υπάρχει συνένωση δυνάμεων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Μπέγκας.

Προστασία πρώτης κατοικίας
Σε άλλη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να δημιουργηθεί από την αυτοδιοίκηση ένα δίκτυο προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της ΚΕΔΕ να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ανεύρεση  τρόπων στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και στο Δημόσιο, τονίζοντας πως καταρχάς η Δημοτική Αρχή είναι σύμφωνη και δηλώνοντας ότι θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και θα είναι παρούσα σε ότι της ζητηθεί.
«Η ΚΕΔΕ θα επανέλθει πολύ σύντομα στο ζήτημα με εισήγηση η οποία θα είναι αποτέλεσμα σύνθεσης των απόψεων που θα κατατεθούν στο σχετικό διάλογο της Αυτοδιοίκησης με τους κοινωνικούς φορείς. Σε αυτό το διάλογο πρέπει σαν Δήμος να συμμετέχουμε ενεργά και νομίζω πως όλες οι παρατάξεις μπορούμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]