Ενιαία η θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Ενιαία η θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Την ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις έρευνες για την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα ζητήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Περιφερειάρχες ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το Υπουργείο για προβλήματα που άρχισαν να προκαλούνται από κάποιους πολίτες σε περιοχές που πρόκειται να γίνουν έρευνες.

«Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου- συνέχισε- έχουμε γνωμοδοτήσει θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους και δεν έχουμε άλλη εμπλοκή με το θέμα, καθώς η έγκριση και ο διαγωνισμός γίνεται από το Υπουργείο.

Ένα όμως θέμα που έχει προκύψει και δεν έχει λάβει υπόψη το Υπουργείο είναι το εξής: μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών πολύς κόσμος συνειδητοποιεί ότι οι ιδιοκτησίες τους πλέον δεν είναι δικές τους.  Με το νόμο,  κατά τεκμήριο αυτές ανήκουν στο δημόσιο  και εκεί δημιουργείται μια τριβή που εκμεταλλεύονται κάποιοι και  λένε  διάφορα.

Μπορεί να ήταν άλλα τα προβλήματα στη Χαλκιδική και θεωρώ ότι έχει υποχρέωση το Υπουργείο, όλοι οι φορείς της διοίκησης και της κυβέρνησης να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο και να μην τον αφήνουν βορά σε ανθρώπους, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έρθουν σε εμάς τους Ηπειρώτες, οι οποίοι και ξέρουμε τις μας γίνεται και δεν είμαστε από αυτούς στους οποίους μπορούν εύκολα να περάσουν μηνύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η ΕΝΠΕ ομόφωνα αποφάσισε να θέσει το θέμα στο Υπουργείο και να αποφασίσει  αυτό  για τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί,  για το τι μέλλει γενέσθαι και  με σοβαρή συζήτηση με τον κόσμο να πει την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]