Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζει ένα ποτηράκι κρασί τις ημέρες των εορτών;

Τις ημέρες των εορτών όλες οι παρέες διασκεδάζουν πίνοντας κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά, ουίσκι, βότκα, τζιν, σαμπάνια, τσίπουρο κ.α. Η απάντηση στο ερώτημα «Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζει ένα ποτηράκι κρασί τις ημέρες των εορτών» είναι από ένα ευρώ έως εκατομμύρια ευρώ εάν μεθύσετε και προξενήσετε οδικό ατύχημα.
Ένα ποτηράκι κρασί κοστίζει ελάχιστα και αποτελεί μια κίνηση χαράς για τον άνθρωπο και την παρέα του. Αυτή όμως η κίνηση χαράς όταν συνοδεύεται από μέθη και οδήγηση στοιχίζει πολλές χιλιάδες ευρώ και έναν ισόβιο ψυχικό πόνο. Αρκετοί οδηγοί υποτιμούν την επήρεια του αλκοόλ στην οδηγική τους ικανότητα και έπειτα από μια διασκέδαση δεν αναλογίζονται τις αυξημένες πιθανότητες που έχουν να προξενήσουν σοβαρό οδικό ατύχημα ή ακόμα ορισμένοι πιστεύουν εσφαλμένα πως επειδή διατηρούν ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης προς τρίτους είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.
Όμως όταν ένας μεθυσμένος οδηγός προξενήσει τροχαίο ατύχημα η εκάστου ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει τους παθόντες τρίτους για θάνατο, αναπηρία, σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές κ.α αλλά κατόπιν θα απαιτήσει την αποζημίωση από τον υπαίτιο οδηγό. Γεμάτα είναι τα δικαστήρια από υποθέσεις μεθυσμένων οδηγών που εκτός βέβαια των άλλων διοικητικών προστίμων και ποινικών ευθυνών που θα τους επιβάλλει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αποζημιώσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες και κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και οικογενειακές περιουσίες.
Σύμφωνα με την Στατιστική Μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας τα τροχαία ατυχήματα στα οποία περιλαμβάνονταν νεκροί και τραυματίες παρέμειναν σταθερά το 2016 όσο και το 2015 (11439 έναντι 11440) ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν από 793 το 2015 σε 807 το 2016. Εάν αναλογιστούμε πως ένα έτος έχει 365 ημέρες θα συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της συχνότητας των θανάτων των συνανθρώπων μας από τροχαία ατυχήματα.
Ο οδηγός που προξενεί οδικό ατύχημα και βρίσκεται σε κατάσταση μέθης εξαιρείται της αποζημίωσης από όλες τις εταιρείες. Δείτε εδώ τον σχετικό όρο μέσα από τις γενικές εξαιρέσεις συμβολαίου οχήματος της εταιρείας ERGO, όμοιο όλων των εταιρειών:
ERGO
Δείτε εδώ ένα παράδειγμα που ορίζει ποιοι θεωρούνται τρίτοι μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίου οχήματος της εταιρείας Interamerican, όμοιους όλων των εταιρειών:
Interamerican
Δείτε εδώ μια χρήσιμη συμβουλή για το αλκοόλ και την οδήγηση μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίου οχήματος της εταιρείας Prime Insurance:
Prime Insurance 
Η βιβλική ρήση «..καὶ οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου τοῦ ἱλαρῦναι πρόσωπον ἐν ἐλαίῳ, καὶ ἄρτος καρδίαν ἀνθρώπου στηρίζει..» (Δαυίδ ψαλμός103 εδάφιο 15ο ) αποτυπώνει την ευχάριστη ψυχική διάθεση που προκαλεί το κρασί σε κάθε άνθρωπο. Εάν όμως βγείτε να διασκεδάσετε τις εορτές με την παρέα σας και είστε οι οδηγοί των οχημάτων, πριν καταναλώσετε αλκοόλ θυμηθείτε πως όσο εύκολα το πρώτο ποτηράκι σας προκαλέσει χαρά, με την ίδια ευκολία το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο ποτηράκι μπορεί να σας προκαλέσει ισόβια δυστυχία.
©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]