Η Αριστερά «σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν»

Δεν νομίζω πως έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση, που να αυτοχαρακτηρίζεται αριστερή, στην  Ευρωπαϊκή Ήπειρο και να έχει επιπέσει ως «λαίλαπα» επί των εισοδημάτων, κυρίως των πιο φτωχών κοινωνικών ομάδων, στις οποίες μάλιστα προστρέχει για ψήφους.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος//thecaller.gr

Αναφέρομαι στη νέα γενιά των 300-400  ευρώ, που σε λίγο θα φορολογηθούν, αλλά ιδιαίτερα στους συνταξιούχους, που κάθε μήνα βλέπουν να μειώνεται το εισόδημα τους,  χωρίς να έχουν καμία άλλη διέξοδο για βελτίωση του, χωρίς ελπίδα, χωρίς φως στον ορίζοντα των υπολοίπων χρόνων της ζωής τους.

Έχουν χάσει ήδη ένα μεγάλο μέρος της σύνταξης τους από τις περικοπές στις επικουρικές από τις αυξήσεις στις εισφορές υγείας -χωρίς να έχουν καλύτερη περίθαλψη - και τη μείωση εφάπαξ και μερισμάτων. Αλλά τώρα τους περιμένει το τελικό χτύπημα.

Σε ό, τι έχει απομείνει από εκείνο που κάποτε ήταν σύνταξη επέρχονται νέες οδυνηρές μειώσεις. Από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σ’ ένα χρόνο από τώρα, από το νέο «κούρεμα» στις επικουρικές, που θα φτάσουν κοντά στα 50 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, αλλά και από την κατάργηση επιδομάτων τέκνων και συζύγων και του ΕΚΑΣ. Σε λίγες μέρες το χάνουν 50.000 συνταξιούχοι, ενώ σε άλλους 185.000 θα μειωθεί έως και 70%.
Και όλα αυτά από τον Αλέξη Τσίπρα που είχε υποσχεθεί: «Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και χορήγηση 13ης σύνταξης».

Το ερώτημα είναι για να βγει η Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να «σκοτώσει τα γέρικα άλογα» της; Αυτό είναι το κόστος της εξόδου, αυτό αποτελεί δείγμα ανθρωπισμού και αριστερής κοινωνικής πολιτικής ;

Είναι μήπως ένας απαράβατος όρος, που επέβαλε, όπως μας λένε, το ΔΝΤ; Ο Πολ Τόμσεν δήλωσε πριν τρεις μήνες  στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να υπάρξουν νέες περικοπές στα χρήματα των συνταξιούχων"

Δηλαδή θα μπορούσε και να μην συμφωνήσει;

Αλλά περισσότερο από ό, τι λέει ο κ. Τόμσεν και ο κάθε Τόμσεν, εγώ μένω στα όσα δήλωσε στη Βουλή το 2016  ο κ. Τσίπρας  ως εκλεγμένος πρωθυπουργός: Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μας... θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η κυβέρνηση που τήρησε τον λόγο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]