Ρύθμιση «ανάσα» για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ – Διαγραφή οφειλής για 49.000 οφειλέτες

Σειρά ευνοϊκών παρεμβάσεων που οδηγούν 49.000 οφειλέτες να διαπιστώσουν ότι το δάνειό τους εξοφλήθηκε, περιλαμβάνει ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Από το συνολικό χρέος του 1,46 δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί από 81.715 δανειολήπτες, τα 670 εκατ. ευρώ διαγράφονται, ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών. Στην «πρώτη γραμμή» βρίσκεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου κατά δέκα έτη. Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να υπάρξει διαγραφή του δανείου, εάν η οφειλή είναι μικρότερη των 6.000 ευρώ ή εάν έχει καταβληθεί πάνω από το 60% αυτού.

Επίσης, θα παρέχεται έκπτωση που κυμαίνεται από 20 – 40% ανάλογα με το ποσοστό εξόφλησης στην πενταετία ή την οκταετία. Από το κεφάλαιο του δανείου, θα αφαιρούνται τυχόν τόκοι ή προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί. Μειώνεται το αρχικό ποσό του δανείου κατά 15% για όλους τους δανειολήπτες, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να προστεθεί άλλο ένα 10 – 20%. Το τελικό σχέδιο υπουργικής απόφασης έχει ετοιμαστεί στο υπουργείο Εργασίας και απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι με το σχέδιο αυτό δρομολογείται η τακτοποίηση ενός συνολικού χρέους που ανέρχεται σε 1,46 δισ. ευρώ και το οποίο επιβαρύνει εδώ και μια πενταετία, τον ΟΑΕΔ, στον οποίο ενσωματώθηκε ο ΟΕΚ.
via:airetos.gr
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]