Γ.Καλλιάνος:Παράταση του κρύου και των χιονοπτώσεων μέχρι την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου



Μια ευχάριστη έκπληξη -για τους φίλους του χιονιού- μας επιφυλάσσουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μιας και φαίνεται ότι το το κρύο θα παραταθεί έως και την Κυριακή 24/12 (παραμονή Χριστουγέννων). Ασφαλώς, πέρα από το κρύο, θα εκδηλωθούν και αρκετές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας αλλά και χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι ακόμη και πυκνές.

ΤΕΤΑΡΤΗ : ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση εξασθενημένα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Πήλιο, σε περιοχές της Εύβοιας, μικρή η πιθανότητα για την ανατολική Στερεά και τις περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, στις δυτικές Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από το βράδυ της Τετάρτης τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα ενταθούν, τόσο ως προς τις βροχοπτώσεις όσο και ως προς τις χιονοπτώσεις οι οποίες θα εκδηλώνονται ακόμη και από τα 800 μέτρα και υψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, θα χιονίσει τοπικά στο Πήλιο ακόμη και πάνω από τα 450 μέτρα, ενώ στην κεντροβόρεια Εύβοια πάνω από τα 650 μέτρα αντίστοιχα.

ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΒΡΟΧΕΣ - ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΝΕΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου, οι άνεμοι στα πελάγη σταδιακά θα ενισχυθούν και θα πνέουν με εντάσεις 7-8 και πρόσκαιρα ακόμη και 9 μποφόρ κυρίως στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου. Οι περιοχές θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως τα τμήματα της κεντροανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας, της νότιας και ανατολικής Θεσσαλίας (την Πέμπτη), της Πελοποννήσου και των περισσοτέρων νησιών του Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν στα αντίστοιχα τμήματα, δεν θα επηρεάσουν μόνο τα ορεινά, αντιθέτως, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές από τα 500-700 μέτρα και υψηλότερα.

Στην Κρήτη, τα χιόνια θα απασχολήσουν μόνο τα ορεινά.

ΝΕΑ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει από το Σάββατο το πρωί-μεσημέρι έως και την Κυριακή. Τα χαρακτηριστικά της θα είναι η έλευση ψυχρότερων αερίων μαζών με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά ένα γρήγορο "πέρασμα" κυρίως από τη βορειοδυτική Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και αρκετά χαμηλά και εν συνεχεία θα δημιουργηθεί καιρός «βορείου ρεύματος», δηλαδή θα απασχοληθούν τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και περιοχές του Αιγαίου.

Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια, χιονόνερο στα ημιπεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 450-500 μέτρα.

Ασφαλώς και σε τοπικό επίπεδο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, θα χιονίσει ακόμη και λίγο χαμηλότερα.

ΙΣΩΣ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΡΥΨΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Από το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή το πρωί, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στην Αττική ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα (πάνω από τα 300 μέτρα, ενδεικτικά). Αυτό είναι κάτι που δεν έχει κλειδώσει ακόμη και για το οποίο θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ;;;

Κάτι τέτοιο φαίνεται για την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή να έχει "αποχωρήσει" η ατμοσφαιρική διαταραχή με τις βροχές και τις τοπικές χιονοπτώσεις, να έχει αρχίσει να μας εγκαταλείπει το κρύο και επομένως να επικρατήσει ψύχρα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Όμως, και αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν είναι σίγουρο μιας και έχουμε μπροστά μας ακόμη μια εβδομάδα για την ημέρα των Χριστουγέννων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]